Vuohenputki-juustopiiras
Vuohenputkipiiraan kyytipojaksi sopii myös luomu chardonnayvalkoviini. Voit tehdä myös pikkuvuohenputkipiiraita.
Ainekset
pohja:
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja
- 1 rkl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 1 dl maitoa tai kauramaitoa
- 1 dl sulatettua voita tai
täyte:
- 2 dl luomukermaa tai luomumaitoa
- 1 kananmuna
- 3 dl mozzarella- tai emmentaljuustoraastetta
- 4 dl hienonnettua vuohenputkea
- 8–10 tuoretta basilikanlehteä hienonnettuina
- hieman suolaa
- hieman limepippuria
Valmistusohje
Näin valmistat vuohenputkipiiraan
- Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja taputtele taikina jauhotetuin käsin voideltuun pyöreään uunivuokaan (halkaisija noin 27 cm).
- Pistele taikinaa haarukalla.
- Esipaista 170 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia, kunnes pohja on hieman ruskettunut.
- Sekoita täyteaineet keskenään pohjan esikypsyessä. Sekoita ensin kerma tai maito ja muna, lisää sitten juustoraaste sekä vuohenputki- ja basilikasilppu. Mausta hieman suolalla. Sekoita hyvin.
- Levitä täyteaineet esipaistetun pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ennen uuniin laittamista jauha myllystä pinnalle hieman limepippuria.
- Kypsennä 170 asteen uuninlämmössä 20–25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut hieman väriä.
- Tarjoile vuohenputkipiiras sellaisenaan kahvin tai teen kanssa tai nauti vihersalaatin kanssa iltapalana tai lounasherkkuna.
Kommentit
Tuolla ohjeella (vuohenjuustopiirakka) tulee todella vetelä taikina. Sitä ei tarvitse painella vuuan pohjalle, kun se leviää ihan itsekseen. Oli pakko melkein tuplata jauhot, jotta piirakalle sai reunatkin. Se on nyt esipaistumassa, joten katsotaan mitä tästä tulee.
Kommentit
Tuolla ohjeella (vuohenjuustopiirakka) tulee todella vetelä taikina. Sitä ei tarvitse painella vuuan pohjalle, kun se leviää ihan itsekseen. Oli pakko melkein tuplata jauhot, jotta piirakalle sai reunatkin. Se on nyt esipaistumassa, joten katsotaan mitä tästä tulee.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous