Siskonmakkarakeitto
Perinteinen siskonmakkarakeitto maistuu kaikille.
Ainekset
- 2-3 porkkanaa
- pala lanttua
- pala mukulaselleriä
- 5-6 perunaa
- 1/2 purjosipulia
- 1.5 l lihalientä
- 400 g siskonmakkaroita
- hienonnettua persiljaa tai basilikaa
Valmistusohje
Kuori porkkanat, lanttu, mukulaselleri ja perunat. Leikkaa juurekset sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi ja perunat lohkoiksi. Huuhdo ja suikaloi purjosipuli.
Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi ja lisää juureskuutiot. Keitä niitä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää perunalohkot sekä purjosipuli ja jatka keittämistä noin 10 minuuttia.
Purista siskonmakkarat pieninä nokareina keiton joukkoon. Jatka keittämistä pari minuuttia, kunnes kaikki kasvikset ja makkarat ovat kypsiä. Ripottele valmiin keiton joukkoon hienonnettua persiljaa tai basilikaa.
VIHJE
Voit käyttää keittoon myös pakastettuja keittojuureksia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous