Mansikka-juustosalaatti
Kesän mansikkasatoa voit hyödyntää valmistamalla ihanan raikasta salaattia. Jogurttipohjainen kastike tuo lisämakua kasviksiin.
Ainekset
- 1 ruukullinen jääsalaattia
- 1 kourallinen rucolaa tai vuonankaalia ja viinisuolaheinää
- 150 g kevytbriejuustoa
- 2-3 dl mansikoita
koristeeksi
- basilikaa, sitruunamelissaa tai minttua
Kastike
- 2 dl mansikoita
- 1 ruukullinen basilikaa
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- sokeria, mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Huuhdo, kuivaa ja revi jääsalaatinlehdet. Levitä salaatti ja rucola tai vuonankaali ja viinisuolaheinänlehdet vadille.
Viipaloi juusto. Puhdista ja halkaise tai viipaloi mansikat. Levitä juusto ja mansikat salaattipedille. Koristele salaatti tuoreilla yrteillä.
Tee kastike. Puhdista ja soseuta mansikat. Hienonna basilika. Sekoita mansikkasose ja hienonnettu basilika jogurtin joukkoon. Mausta kastike maun mukaan sokerilla, mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Pane tarjolle kannuun tai kulhoon.
Vihje:
Salaattiin voi käyttää myös sinihomejuustoa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous