Parsaa ja katkarapuja parmesaanileivällä
Kun iltapalaksi haluaisi jotain mukavan suolaista ja täyttävää, parmesaanileipä toimii loistavana vaihtoehtona. Terveellisemmän leivästä saat valitsemalla vehnän tilalle täysjyväviljaa.
Ainekset
- 4 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
- 2 munaa
- 2 dl maitoa
- 0.5 dl parmesaaniraastetta
paistamiseen:
- voita tai oliiviöljyä
päälle:
- 250 g vihreää parsaa
- vettä
- suolaa
- 2 öljyyn säilöttyä aurinkokuivattua tomaattia
- 12 jättikatkaravun- tai tiikeriravunpyrstöä
- 4 rkl seesaminsiemeniä
- oliiviöljyä
- tuoretta basilikaa tai muita yrttejä
- sitruuna-avokadoöljyä
Valmistusohje
Tuore parsa sopii myös leivälle. Tässä reseptissä parsa tarjoillaan katkarapujen ja parmesaaninmakuisen leivän kanssa.
1. Pane leipäviipaleet laakeaan astiaan. Sekoita munat, maito ja parmesaaniraaste keskenään. Kaada neste leipäviipaleiden päälle ja anna imeytyä niihin. Kuumenna voi tai oliiviöljy paistinpannussa. Lisää leipäviipaleet ja paista ne molemmilta puolilta kauniin värisiksi.
2. Kuori ja paloittele parsat. Poista pieni pala tyvipäästä. Kiehauta parsanpalat miedosti suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Valuta ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit.
3. Sulata ja kuivaa katkaravut. Kierittele ne seesaminsiemenissä ja paista pikaisesti oliiviöljyssä.
4. Sekoita parsanpalat ja tomaattikuutiot keskenään. Levitä seos leiville. Nosta päälle katkaravut ja koristele basilikalla tai muilla yrteillä. Tarjoa salaatin kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous