Reseptit

Suklaa-kolanamit

Pähkinöiden sijaan voit koristella suklaa-kolanamit nonparelleilla tai suklaarouheella. Kolakarkit ovat joulun klassikoita. Kuinka vaikeaa olikaan lapsena pitää sormensa erossa kuumasta karkkimassasta!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl vaaleaa siirappia
  • 2 dl sokeria
  • 25 g (suolatonta) voita
  • 2 rkl kaakaota
  • (100 g valkosuklaata)
  • pähkinöitä

Valmistusohje

1. Mittaa ainekset pähkinöitä ja valkosuklaata lukuun ottamatta paksupohjaiseen kattilaan. Keitä seosta hiljalleen noin 30 minuuttia ja tee sitten kuulakoe: Tiputa seosta kylmää vettä sisältävään lasiin. Kun seos jähmettyy heti kovaksi palloksi, on se valmista. Jos karamelli liukenee veteen, jatka keittämistä.

2. Kaada seos pieniin karamellivuokiin. Pane halutessasi vuoan pohjalle pala valkosuklaata. Lisää namien pinnalle pähkinöitä ja/ tai manteleita. Anna jäähtyä.

Itse tehdyt karkit ovat joulun paras herkku:

suklaatryffelit

Suklaatryffelit

Pähkinä-suklaa-fudge

Pähkinä-suklaafudge

Manteli_aprikoosipallot

Manteli-aprikoosisuklaapallot

Kotiliesi.fi: Suklaakonvehdit

X