Kasvisjambalaya
Chilillä ja savupaprikalla lämpimäksi viritetty kasvisjambalaya ihastuttaa arkiruokapöydässä.
Ainekset
- 1 (500 g) bataatti
- 2 paprikaa, punainen ja keltainen
- 3 lehtisellerin vartta
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 tl savustettua, makeaa paprikajauhetta
- 1 tl timjamia
- 1 laakerinlehti
- 1 dl täysjyväriisiä
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 tlk (265 g) kidneypapuja
- 1 pieni kuivattu chili
- 2-3 dl vettä
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi bataatti. Pese ja halkaise paprikat. Poista siemenet ja kannat ja paloittele. Viipaloi lehtisellerin varret.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkoispulinkynsi. Kuullota sipuleita ensin padan pohjalla öljyssä hetken aikaa. Lisää joukkoon bataatit ja kaikki mausteet. Kääntele aineksia, kunnes mausteet luovuttavat hieman aromia. Lisää joukkoon riisit ja sekoita, kunnes riisit muuttuvat läpikuultaviksi.
3. Sekoita joukkoon paprikat, lehtisellerinvarret, tomaattimurska, valutetut kidneypavut ja kuivattu chili kokonaisena. Anna seoksen kiehahtaa ja lisää joukkoon ensin 2 dl vettä. Anna padan porista miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä ja anna padan hautua vielä hetken kannen alla. Poista chili ja tarjoile pata höyryävän kuumana.
1370 kJ (330 kcal)/1 annos
Kommentit
Olipa kauhean makuista. Pelkkä lehtiselleri maistuu, ei mikään muu. Eikä tuo valmistusaika riitä.
Hyvät ainekset meni hukkaan!
Kommentit
Olipa kauhean makuista. Pelkkä lehtiselleri maistuu, ei mikään muu. Eikä tuo valmistusaika riitä.
Hyvät ainekset meni hukkaan!
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous