Ihmiset ja suhteet

Laulaja Alma ja elokuvatähti Pamela Tola ponnistivat nuorina vaikeista oloista – ”Se ei ole hidastanut meitä”

Laulaja Alma oppi elokuvansa myötä, ettei hänen tarvitse pystyä ihan kaikkeen. 

Teksti:
Linda Martikainen
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Elämän lähtökohdat ovat olleet aika samanlaiset Alman kanssa, pohtii Pamela Tola.

Laulaja Alma oppi elokuvansa myötä, ettei hänen tarvitse pystyä ihan kaikkeen. 

Ihan aluksi laulaja Alma ajatteli, että filmistä tulisi ”joku Youtube-juttu”, mutta lopulta tuloksena oli Pamela Tolan ohjaama kokopitkä elokuva Alma: Life Must Be Beautiful

– Tämähän on ollut tosi pitkä prosessi. Kaksoseni Ano alkoi aikoinaan kuvata omaan arkistoonsa, mutta emme silloin vielä tienneet, mitä hän kuvasi. Pamela liittyi joukkueeseen vuonna 2020. En olisi ehkä itse vienyt tätä leffateattereihin, mutta kuuntelin ammattilaista ja täällä ollaan, Alma totesi elokuvansa kutsuvierasensi-illassa Helsingin Tennispalatsissa.

Alma otti Pamelaan yhteyttä itse, kun koronan alettua alkoi panikoida, että hänen pitäisi jollain tavalla olla yhteydessä faneihinsa. 

Alma on kertonut julkisuudessa koulupudokastaustastaan ja vähävaraisesta lapsuudenperheestään.

– Ajattelin, että jonkun pitää leikata minulle Youtube-pätkä. Koska kelaan itsestäni aina isosti, soitin Pamela Tolalle. En tuntenut häntä vielä silloin. Pamela tuli tsiigaamaan, korona jatkui, me kuvasimme ja homma eskaloitui, Alma kertasi.

Elokuvan ohjannut Pamela Tola yllättyi, kun Alma otti häneen yhteyttä. 

– Kun olin nähnyt Almaa viisi minuuttia tajusin, että hänessä on jotain poikkeuksellista. Ymmärsin myös, että meillä oli aika samanlaiset lähtökohdat elämässä, Pamela kertoi ensi-illassa.

Elokuvaa Alma ei olisi voinut tehdä yhtään aidommin, ja se olikin yksi lähtökohdista. 

– Koen, että sitä ei olisi voinut aidommin tehdä. Siellä on kaikki ronskit läpät ja syvimmät kuopat. Sanoin Pamelalle, että en halua mitään kädenlämpöistä. 

Pamela Tola on kertonut julkisuudessa lastenkotitaustastaan.

Prosessi opetti Almalle paljon myös hänestä itsestään.

– Minulla on ollut paljon toksisia elämäntapoja mistä olen halunnut luopua. Minulla on aina ollut esimerkiksi sellainen mentaliteetti, että minun pitää pystyä ihan kaikkeen. Ehkä olen tämän elokuvan myötä ja itseäni katsoessani hiffannut, että riitän tällaisena, laulaja Alma tuumi. 

– Jaoimme ohjaaja Pamela Tolan kanssa heti sen ajatuksen, että elämässä on ollut rankkoja asioita, mutta se ei ole hidastanut meitä.

X