Lohiseljanka
Seljanka on venäläinen keitto, joka tehdään usein kalasta.
Ainekset
- 1 kpl sipuli
- 5 kpl valkosipulinkynsiä
- 2 tl öljyä
- 500 g paseerattua tomaattia
- 1 dl vettä
- 2 dl demi-glace -kastikepohjaa
- 1 kpl maustekurkku
- 1 rkl kapriksia
- 2 dl hienonnettua tuoretta tilliä
- 1 tl sokeria
- ripaus mustapippuria
- ripaus suolaa
- 300 g lohifileetä
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit kuullottumaan muutamaksi minuutiksi. Lisää paseerattu tomaatti, vesi, kastikepohja, kuutioitu maustekurkku, kaprikset ja tilli. Mausta ripauksella sokeria. Rouhaise joukkoon mustapippuria.
- Keitä miedolla lämmöllä vähintään 20 minuuttia, mielellään pidempään. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
- Kuutioi lohifilee, lisää kalapalat keittoon ja anna kypsyä vielä ±–5 minuuttia. Nauti paahdetun ruisleivän kanssa.
Kommentit
Työnnä maustekurkkus vaikka mihin… Slaavilaisen keittiön hieno hapokkuus tulee oikeasta SUOLAkurkusta (asen puutteessa vaikka hapankaalista). Juuri pehmeän pyöreä MAITOHappo on se taikasana. Toki ETIKKAHAPOLAKIN on tärkeä sijansa keittiökonstissa, mutta se ja MAITOHAPPO ovat kyllä tasan eri asioita.
Kommentit
Työnnä maustekurkkus vaikka mihin… Slaavilaisen keittiön hieno hapokkuus tulee oikeasta SUOLAkurkusta (asen puutteessa vaikka hapankaalista). Juuri pehmeän pyöreä MAITOHappo on se taikasana. Toki ETIKKAHAPOLAKIN on tärkeä sijansa keittiökonstissa, mutta se ja MAITOHAPPO ovat kyllä tasan eri asioita.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous