30.4.2012

Lohiseljanka

Teksti: Suvi Rüster

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 kpl sipuli
5 kpl valkosipulinkynsiä
2 tl öljyä
500 g paseerattua tomaattia
1 dl vettä
2 dl demi-glace -kastikepohjaa
1 kpl maustekurkku
1 rkl kapriksia
2 dl hienonnettua tuoretta tilliä
1 tl sokeria
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
300 g lohifileetä

Valmistusohje

  1.  Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit kuullottumaan muutamaksi minuutiksi. Lisää paseerattu tomaatti, vesi, kastikepohja, kuutioitu maustekurkku, kaprikset ja tilli. Mausta ripauksella sokeria. Rouhaise joukkoon mustapippuria.
  3. Keitä miedolla lämmöllä vähintään 20 minuuttia, mielellään pidempään. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
  4. Kuutioi lohifilee, lisää kalapalat keittoon ja anna kypsyä vielä ±–5 minuuttia. Nauti paahdetun ruisleivän kanssa.

Kommentit (1)

Työnnä maustekurkkus vaikka mihin… Slaavilaisen keittiön hieno hapokkuus tulee oikeasta SUOLAkurkusta (asen puutteessa vaikka hapankaalista). Juuri pehmeän pyöreä MAITOHappo on se taikasana. Toki ETIKKAHAPOLAKIN on tärkeä sijansa keittiökonstissa, mutta se ja MAITOHAPPO ovat kyllä tasan eri asioita.




0



0

Työnnä maustekurkkus vaikka mihin… Slaavilaisen keittiön hieno hapokkuus tulee oikeasta SUOLAkurkusta (asen puutteessa vaikka hapankaalista). Juuri pehmeän pyöreä MAITOHappo on se taikasana. Toki ETIKKAHAPOLAKIN on tärkeä sijansa keittiökonstissa, mutta se ja MAITOHAPPO ovat kyllä tasan eri asioita.




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi