Reseptit

Lohiseljanka

Seljanka on venäläinen keitto, joka tehdään usein kalasta.

Teksti:
Suvi Rüster

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kpl sipuli
  • 5 kpl valkosipulinkynsiä
  • 2 tl öljyä
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 1 dl vettä
  • 2 dl demi-glace -kastikepohjaa
  • 1 kpl maustekurkku
  • 1 rkl kapriksia
  • 2 dl hienonnettua tuoretta tilliä
  • 1 tl sokeria
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus suolaa
  • 300 g lohifileetä

Valmistusohje

  1.  Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit kuullottumaan muutamaksi minuutiksi. Lisää paseerattu tomaatti, vesi, kastikepohja, kuutioitu maustekurkku, kaprikset ja tilli. Mausta ripauksella sokeria. Rouhaise joukkoon mustapippuria.
  3. Keitä miedolla lämmöllä vähintään 20 minuuttia, mielellään pidempään. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
  4. Kuutioi lohifilee, lisää kalapalat keittoon ja anna kypsyä vielä ±–5 minuuttia. Nauti paahdetun ruisleivän kanssa.
X