Vaniljainen kuningatarpiirakka
Aidolla vaniljalla maustetusta mascarponesta syntyy tähän piirakkaan ihanan herkullinen täyte. Koristele piirakka tuoreilla mustikoilla ja vadelmilla.
Ainekset
- 125 g voita tai margariinia
- ¾ dl sokeria
- 1 keltuainen
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl perunajauhoja
- 0.5 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 vaniljatanko
- 3 rkl sokeria
- 250 g mascarponejuustoa
- 1 kananmuna
Pinnalle
- 0.5 l tuoreita marjoja
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuainen huolella sekoittaen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
2. Voitele yksi isompi tai kaksi pienempää irtopohjaista tai tavallista piirakkavuokaa. Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
3. Halkaise vaniljatanko ja raaputa veitsellä siemenet sokerin joukkoon. Notkista kulhossa mascarponejuusto ja kananmuna keskenään. Mausta seos vaniljasokerilla.
4. Valuta täyte piirakkapohjan päälle. Paista 200-asteisessa uunin keskitasossa 25–30 minuuttia. Peitä tarvittaessa lopussa, jotta piirakka ei tummu liikaa.
5. Nosta piirakka jäähtymään ritilälle. Nosta runsaasti marjoja jäähtyneen piirakan päälle. Siivilöi pinnalle tomusokeria.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous