Helppo ja maukas jauhelihakeitto
Mausteinen jauhelihakeitto sopii hyvin pakkaspäivään.
Ainekset
- 5 isoa perunaa
- 2 porkkanaa
- pala juuriselleriä
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 l tomaattimehua
- 2 dl vettä
- 2 tl kuivattua timjamia
- 0.5 tl maustepippuria
- 1.5 tl suolaa
- 400 g jauhelihaa
Valmistusohje
Jauhelihakeittoa on helppo tehdä kerralla enemmän ja keitto vain paranee muhiessaan.
- Kuori ja raasta perunat, porkkanat ja selleri. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja lisää raasteet sekä sipulit. Kuullota niitä sekoitellen pari minuuttia.
- Lisää tomaattimehu, vesi ja timjami, maustepippuri ja suola. Kiehauta ja jatka keittämistä hiljaa poreillen.
- Ruskista jauheliha paistinpannulla ja mausta sekin kevyesti suolalla ja maustepippurilla. Lisää liha kattilaan, sekoita ja peitä kattila kannella.
- Hauduta miedolla lämmöllä 30 minuuttia tai enemmän. Voit myös hauduttaa keiton 150-asteisessa uunissa. Keitto vain paranee muhiessaan. Jos keitto hautuu liian paksuksi, lisää joukkoon vettä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous