Silakkabruschetat
Silakkabruschetat ovat maukkaita suupaloja. Limetti antaa potkua alkupaloiksia sopiviin rukiisiin silakkabruschettoihin.
Ainekset
Silakkabruschetat
- 400 g silakkafileitä
- 2 rkl väkiviinaetikkaa
- 3 dl vettä
- 1 tl suolaa
Limettimarinadi:
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
- 1 rkl sokeria
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
- 1 ruisrouhepatonki
- 1 valkosipulinkynsi
- hienonnettua lehtipersiljaa
- limetinlohkoja
Valmistusohje
Silakkabruschetat tehdään näin helposti:
Limetti antaa potkua alkupaloiksia sopiviin rukiisiin silakkabruschettoihin.
- Levitä silkkafi leet leivinopaperoidulle uunipellille ja nosta puoleksi tunniksi pakkaseen. Näin ne on helppo kuoria nahattomiksi.
- Laita nahattomat silakat likoamaan etikka-suolaveteen vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.
- Valuta silakat huolella. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada valutettujen silakoiden päälle. Anna marinoitua vähintään muutaman tunnin ajan.
- Leikkaa patonki vinottain ohuiksi viipaleiksi. Halkaise valkosipulinkynsi ja hiero leipien pinnat kynnellä. Paahda nopeasti kuumassa uunissa grillivastusten alla.
- Nosta jokaiselle leivälle noin kaksi pitkittäin halkaistua fileetä. Koristele silakkabruschetat hienonnetulla lehtipersiljalla ja limetinlohkoilla.
Yksi annos silakkabruschettoja sisältää 200 kJ (45 kcal).
Katso myös: Silakka ja muikku maailman malliin
Lue myös Kotiliesi.fi: Silakkaruokia perinteisellä ja modernilla otteella
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous