Minttusuklaa-tiikerikakku
Perinteinen tiikerikakku saa tässä reseptissä säväyksen minttu-suklaasta. Voit halutessasi käyttää myös raastettua taloussuklaata minttusuklaan tilalla.
Ainekset
Minttusuklaa-tiikerikakku
- 250 g voita tai margariinia
- 2.5 dl sokeria
- 3 munaa
- 1 dl ruokakermaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 5 pätkistä
- 3 rkl kaakaojauhetta
Valmistusohje
Minttusuklaa-tiikerikakku leivotaan näin:
Minttusuklaa-tiikerikakku saa mainion säväyksen pätkis-suklaasta.
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää 3/4 dl ruokakermaa sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Ota kolmasosa taikinasta toiseen kulhoon. Pane pätkikset ja 1/4 dl ruokakermaa pieneen pinnoitettuun kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää kaakaojauhe ja sekoita suklaaseos taikinaan.
Pane puolet vaaleasta taikinasta voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Levitä päälle suklaalla maustettu taikina ja peitä se lopulla vaalealla taikinalla. Paista kakkua 175 asteen uuninlämmössä noin tunti. Kumoa tiikerikakku tarjolle.
Saatat pitää myös muista kahvikakuistamme, kuten vegaanisesta banaanikakusta, banaani-suklaakakusta tai tiikerikakusta, jossa on mustikka-banaani raidat.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kahvikakku on makumuisto mummolasta – tässä Kotilieden ihanimmat ohjeet!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous