Reseptit

Mustikka-banaani -tiikerikakku

Kokeile klassisen tiikerikakun kesäistä versiota, jossa perinteiset suklaaraidat ovat vaihtuneet mustikkaisiin. Mustikkaraita korostaa mehukasta, banaanilla maustettua tiikerikakua.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mustikka-banaani-tiikerikakku:

  • 100 g laktoositonta margariinia
  • 2 dl ruokosokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl grahamjauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 isoa kypsää banaania

Mustikkaraita

  • kakkutaikinasta
  • 2 dl pakastemustikoita
  • 2 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitelle hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

2. Kuori ja soseuta banaanit haarukalla tasaiseksi. Sekoita banaanisose taikinaan.

3. Nosta kolmasosa taikinasta erikseen. Soseuta mustikat ja sekoita vehnäjauhon kanssa sekaisin. Lisää joukkoon pienempi osa taikinaa.

4. Kaada puolet vaaleasta taikinasta pienikokoiseen noin 1,3 litran voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Kaada päälle mustikkaraita ja loput vaaleasta taikinasta. Vedä vuoan läpi pikkulusikalla, jotta raidat sekoittuvat hieman.

5. Paista mustikkabanaanitiikerikakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

Katso myös:

Minttusuklaa-tiikerikakku

Kirsikkainen tiikerikakku

Kotiliesi.fi: Tiikerikakku

X