Reseptit

Minttusuklaa-tiikerikakku

Perinteinen tiikerikakku saa tässä reseptissä säväyksen minttu-suklaasta. Voit halutessasi käyttää myös raastettua taloussuklaata minttusuklaan tilalla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Markus Pentikäinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Minttusuklaa-tiikerikakku

  • 250 g voita tai margariinia
  • 2.5 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 5 pätkistä
  • 3 rkl kaakaojauhetta

Valmistusohje

Minttusuklaa-tiikerikakku leivotaan näin:

Minttusuklaa-tiikerikakku saa mainion säväyksen pätkis-suklaasta.

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää 3/4 dl ruokakermaa sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Ota kolmasosa taikinasta toiseen kulhoon. Pane pätkikset ja 1/4 dl ruokakermaa pieneen pinnoitettuun kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää kaakaojauhe ja sekoita suklaaseos taikinaan.

Pane puolet vaaleasta taikinasta voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Levitä päälle suklaalla maustettu taikina ja peitä se lopulla vaalealla taikinalla. Paista kakkua 175 asteen uuninlämmössä noin tunti. Kumoa tiikerikakku tarjolle.

Saatat pitää myös muista kahvikakuistamme, kuten  vegaanisesta banaanikakusta, banaani-suklaakakusta tai tiikerikakusta, jossa on mustikka-banaani raidat.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kahvikakku on makumuisto mummolasta – tässä Kotilieden ihanimmat ohjeet!

X