Suklaafondue
Suklaafondue on samalla kertaa täyteläinen ja raikas jälkiruoka talven illanistujaisiin. Jos väkeä on vähän, voit tarjota fondueseoksen kaikille samasta astiasta. Jos, koolla on suurempi joukko, annostele sulkaafondueta pieniin kulhoihin kullekin ruokailijalle. Varaa jokaiselle ruokailijalle fonduehaarukka, pistä dipattavia herkkuja haarukkaan ja kasta suklaaseokseen.
Ainekset
- 250 g tummaa suklaata tai maitosuklaata
- 2 dl kuohukermaa
- (tilkka rommia tai ripaus chiliä)
Lisäksi:
- banaaniviipaleita
- mansikoita
- päärynä- tai muita hedelmäpaloja
- kakunpaloja
Valmistusohje
Aloita valmistelemalla suklaafondueeseen dipattavat tarjoilukuntoon. Näyttävä suklaafondue syntyy jo pelkästään mansikoista ja vahtokarkeista.
Tee suklaafondue näin:
Paloittele suklaa. Kuumenna kerma paksupohjaisessa kattilassa tai fonduepadassa liedellä. Lisää suklaa ja hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Voit maustaa seoksen makusi mukaan rommilla tai chilillä.
Kaada suklaaseos fonduepataan tai muuhun pieneen tarjoiluastiaan ja nosta astia liekin päälle pöydän keskelle.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous