Reseptit

Suklaafondue

Suklaafondue on samalla kertaa täyteläinen ja raikas jälkiruoka talven illanistujaisiin. Jos väkeä on vähän, voit tarjota fondueseoksen kaikille samasta astiasta. Jos, koolla on suurempi joukko, annostele sulkaafondueta pieniin kulhoihin kullekin ruokailijalle. Varaa jokaiselle ruokailijalle fonduehaarukka, pistä dipattavia herkkuja haarukkaan ja kasta suklaaseokseen.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Colourbox.com, Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g tummaa suklaata tai maitosuklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • (tilkka rommia tai ripaus chiliä)

Lisäksi:

  • banaaniviipaleita
  • mansikoita
  • päärynä- tai muita hedelmäpaloja
  • kakunpaloja

Valmistusohje

 

Aloita valmistelemalla suklaafondueeseen dipattavat tarjoilukuntoon. Näyttävä suklaafondue syntyy jo pelkästään mansikoista ja vahtokarkeista.

Tee suklaafondue näin:

Paloittele suklaa. Kuumenna kerma paksupohjaisessa kattilassa tai fonduepadassa liedellä. Lisää suklaa ja hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Voit maustaa seoksen makusi mukaan rommilla tai chilillä.

Kaada suklaaseos fonduepataan tai muuhun pieneen tarjoiluastiaan ja nosta astia liekin päälle pöydän keskelle.

suklaafondue
X