Mustikkacrumble
Mustikkacrumble on oiva tarjottava vieraille, sillä crumblen tekemisen voi aloittaa jo edellisenä päivänä. Taikina säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään.
Ainekset
- 2 dl kookoshiutaleita
- 1 dl kaurajauhoja
- ½ tl suolaa
- 1½ dl kookossokeria
- 3 rkl neitsytkookosöljyä
- 4 dl mustikoita
- ½ tl kardemummaa
- (1 rkl perunajauhoja, jos käytät pakastemustikoita)
Valmistusohje
1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
2. Sekoita isossa kulhossa kookoshiutaleet, kaurajauhot, suola ja sokeri. Nypi sekaan kookosöljy. Laita taikina lepäämään jääkaappiin vähintään vartiksi. Taikina säilyy hyvin jääkaapissa vaikka seuraavaan päivään.
3. Laita piirakkavuoan (halk. noin 20 cm) pohjalle mustikat ja kardemumma. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niihin perunajauhot. Ripottele taikina mustikoiden päälle taikina.
4. Paista uunissa noin 20 minuuttia.
Resepti: Pipsa Hurmerinta
Katso myös:
Mustikka-kookospiirakka, Ruoka.fi
Mummon mustikkakukko, Ruoka.fi
Murupaistos, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous