Lämmin linssisalaatti
Lämmin linssisalaatti on maistuva lounasruoka sellaisenaan. Paistetun lohen kanssa se on astetta ruokaisampi. Poimi tästä Teresa Välimäen herkullisen linssisalaatin ohje ja nauti.
Ainekset
Marinoidut linssit:
- 3 dl kypsiä irtonaisia linssejä (esim. beluga)
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1/2-1 sitruunan mehu
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- ripaus sokeria
Salaattipohja:
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 500 g ruusukaaleja
- nippu vihreää parsaa (tai parsakaalia)
- 2 sydänsalaattia
- 1-2 rkl rypsiöljyä
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 2 tl hunajaa
Lisäksi:
- 1 ruukku romainesalaattia
- (paistettua lohta)
Valmistusohje
1. Sekoita keitettyjen linssien joukkoon makuaineet ja anna maustua viileässä vähintään tunti.
2. Suikaloi sipuli ja viipaloi valkosipulinkynsi. Siisti ruusukaalit eli poista uloimmat lehdet ja puolita kaalit. Poista parsojen tyvestä 2–4 sentin puiseva pala ja paloittele parsat parin sentin pätkiksi. Suikaloi sydänsalaatit.
3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipuleja siinä hetki. Lisää ruusukaalit ja paista keskilämmöllä 3–4 minuuttia. Lisää parsat ja paistele vielä 2–3 minuuttia. Kääntele lopuksi joukkoon sydänsalaatti ja mausta suolalla, mustapippurilla ja hunajalla.
4. Revi romainesalaatti vadille ja lusikoi päälle lämmin kasvisseos. Lisää myös marinoidut linssit liemineen ja tarjoile sellaisenaan tai paistetun lohen kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous