Etikkamarinoitua lohta sinappikastikkeessa
Tällä ohjeella valmistat etikkamarinoitua lohta sinappikastikkeessa Tomi Björckin tapaan.
Ainekset
- 400 g ruodotonta ja nahatonta lohta
marinadi:
- 1 porkkana
- 1 punasipuli
- 6 neilikkaa
- 4 rkl sokeria
- 1/2 dl etikkaa
- 5 rkl valkoviiniä
- 1 l vettä
- puoli nippua tilliä
sinappikastike:
- 100 g sinappia
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 tl sokeria
- 4 tl suolaa
- 1 dl punaviinietikkaa
- 6 dl rypsiöljyä
- 4 munankeltuaista
- 1 rkl hakattua tilliä
- 1 tl sitruunamehua
Valmistusohje
Resepti on Björckin kirjasta Huippukokin kotiruokaa (Cozy Publishing). Taina Salovaara testasi Tomin reseptin ja kommentoi sitä näin: – Helppotekoinen ruoka, joka sopii mainiosti vaikka juhannusjuhlaan.
1. Pilko porkkana ja sipuli suupalan kokoisiksi paloiksi. Lisää marinadin ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä pari minuuttia ja kaada lohen päälle. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 6 tuntia.
2. Vatkaa keltuaiset paksuksi tahnaksi. Lisää sinappi ja sekoita. Lisää sokeri ja suola. Murskaa valkosipulinkynnet ja lisää kulhoon viinieti- kan, tillin ja sitruunamehun kanssa. Lisää joukkoon öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
3. Tarjoile lohi sinappikastikkeen kanssa. Koristele annokset sitruunaviipaleella ja tuoreella tillillä.
Miten ohje toimi?
Helppotekoinen ruoka, joka sopii mainiosti vaikka juhannusjuhlaan. Iso miinus tulee kuitenkin kastikkeen määrästä: tähteeksi jäi melkein puoli litraa. Osa maistajista myös kaipasi loheen ripauksen suolaa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous