Kisir eli bulgursalaatti
Turkkilainen Kisir eli bulgursalaatti on ruokaisa ja mukavan raikas. Voit tarjota sen lisukkeena tai osana mezepöytää.
Ainekset
Turkkilainen bulgursalaatti:
- 200 g bulguria
- 1 porkkana
- pala punakaalia
- 1 sipuli
- pala kurkkua
- silputtua persiljaa ja minttua
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 tl tai maun mukaan chilirouhetta
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl paprikapyreetä (etnisistä kaupoista)
- 1 1/2 tl suolaa
- 1 sitruunan mehu
Valmistusohje
Turkkilainen bulgursalaatti eli Kisir tehdään helposti näin:
1. Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.
2. Lisää silputtu tai raastettu porkkana, suikaloitu kaali, silputtu sipuli, kuutioitu kurkku ja yrtit.
3. Sekoita oliiviöljyyn pyreet, sitruunamehu ja mausteet. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita.
4. Koristele turkkilainen bulgursalaatti persilja-minttusilpulla. Voit myös lisätä pinnalle jogurttiraitoja ja tomaattia.
Vinkki: Runsas meze-lautanen on loistava tarjottava illanistujaisiin, katso parhaat ideat ja kokoa mieleisesi herkut tarjolle
Lue myös Kotiliesi.fi: Bulgur tuo vaihtelua – kokeile murskattua vehnää ruokaisiin salaatteihin, täytteisiin ja sellaisenaan lisukkeeksi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous