970896-bulgursalaatti.jpg
Reseptit

Kisir eli bulgursalaatti

Turkkilainen Kisir eli bulgursalaatti on ruokaisa ja mukavan raikas. Voit tarjota sen lisukkeena tai osana mezepöytää.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g bulguria
  • 1 porkkana
  • pala punakaalia
  • 1 sipuli
  • pala kurkkua
  • silputtua persiljaa ja minttua
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl tai maun mukaan chilirouhetta
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl paprikapyreetä (etnisistä kaupoista)
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.

2. Lisää silputtu tai raastettu porkkana, suikaloitu kaali, silputtu sipuli, kuutioitu kurkku ja yrtit.

3. Sekoita oliiviöljyyn pyreet, sitruunamehu ja mausteet. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita.

4. Koristele kisir persilja-minttusilpulla. Voit myös lisätä pinnalle jogurttiraitoja ja tomaattia.

X