Reseptit 26.8.2014

Kisir eli bulgursalaatti

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

200 g bulguria
1 porkkana
pala punakaalia
1 sipuli
pala kurkkua
silputtua persiljaa ja minttua
1 dl oliiviöljyä
1 tl tai maun mukaan chilirouhetta
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl paprikapyreetä (etnisistä kaupoista)
1 1/2 tl suolaa
1 sitruunan mehu

Valmistusohje

Turkkilainen Kisir eli bulgursalaatti on ruokaisa ja mukavan raikas.

1. Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.

2. Lisää silputtu tai raastettu porkkana, suikaloitu kaali, silputtu sipuli, kuutioitu kurkku ja yrtit.

3. Sekoita oliiviöljyyn pyreet, sitruunamehu ja mausteet. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita.

4. Koristele kisir persilja-minttusilpulla. Voit myös lisätä pinnalle jogurttiraitoja ja tomaattia.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi