Bearnaise-vaahtokastike
Herkullinen bearnaise-kastike syntyy, kun siihen lisätään vaahdotettua kermaa. Kokeile Bearnaise-vaahtokastiketta esimerkiksi marinoidun lampaanlihan kanssa.
Ainekset
- 2 keltuaista
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 2 tl sitruunamehua
- 0.5 dl kermaa
- 0.5 tl kuivattua rakuunaa
- 10 g voita
- hiutalesuolaa
- mustapippuria
- 1 dl vaahdotettua kermaa
Valmistusohje
Bearnaise-kastike on klassikko ja sopii monen liharuoan kaveriksi. Tässä reseptissä kastike kruunataan vaahdotetulla kermalla. Kokeile Bearnaise-vaahtokastiketta vaikkapa marinoidun lampaankareen kastikkeena.
1. Mittaa pieneen kattilaan keltuaiset, viinietikka, sitruunamehu, 1/2 dl kermaa ja rakuuna. Kuumenna hitaasti kiehumapisteeseen koko ajan vatkaten. Lisää voi, suola ja pippuri. Anna kastikepohjan jäähtyä.
2. Vatkaa 1 dl kermaa pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele kastikepohjaan. Tarjoa kastike lampaankareen kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous