Reseptit

Paahdettu kukkakaali

Kotimainen kukkakaali on maukasta myös paahdettuna ja seesamilla maustettuna.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 keskikokoinen kukkakaali
  • suolaa, pippuria
  • 50 g voita
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 3 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Paahdettu kukkakaali valmistuu paloiteltuna uunissa helposti näin:

1. Paloittele kaali, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Lisää kukkakaalinpalojen pinnalle seesamiöljy ja voi lastuina.

3. Kypsennä kukkakaalia 200-asteisessa uunissa 1 tunti kerran kääntäen. Viimeistele paahdettu kukkakaali ripottelemalla sen pinnalle seesaminsiemeniä.

Vinkki: Kukkakaali sopii moneen. Kokeile esimerkiksi intialaista kukkakaalibiryania tai paahteista kukkakaalisalaattia.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet ruokaisan kukkakaali-linssikeiton

X