Reseptit

Intialainen kukkakaalibiryani

Kukkakaalibiryani on herkullinen kasvisruoka, jonka pohjana on basmatiriisi.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g basmatiriisiä
  • 2 punasipulia
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 pieni kukkakaali
  • 3 rkl öljyä
  • 3 rkl korma- tai biryanitahnaa (Patak’s)
  • pari hyppysellistä sahramia
  • 7 dl kasvislientä

Pinnalle

  • paahdettuja cashewpähkinöitä
  • öljyssä paistettuja sipulirenkaita ja chiliviipaleita

Valmistusohje

1. Anna riisin liota 10 minuuttia kylmässä vedessä. Huuhdo riisi hyvin siivilässä. Anna valua. Silppua punasipulit ja valkosipulinkynnet. Irrota kukkakaalin pienet kukinnot. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota punasipulisilppua ja kukkakaalin kukintoja noin 5 minuuttia.

2. Lisää riisi, valkosipuli, maustetahna ja sahrami. Kuumenna noin minuutti. Lisää liemi. Anna biryanin hautua hiljalleen 20 minuuttia. Lisää pinnalle paahdettuja ja karkeasti hienonnettuja cashewpähkinöitä sekä paistettuja sipulirenkaita ja chiliviipaleita.

Katso myös:
Kukkakaali-tofupata, Ruoka.fi
Peruna-kukkakaalicurry, Ruoka.fi
Intialainen kasvistagine, Kotiliesi.fi

X