Reseptit

Peruna-kukkakaalicurry

19.9.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Peruna-kukkakaalicurrysta saa tuhdimman, jos siihen lisää vaikkapa riisinuudeleita.

Ainekset

600 g kiinteitä perunoita
400 g kukkakaalia
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipalko
2 rkl kookosöljyä
2 tl currya
1 tl korianterinsiemeniä jauhettuna
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1 tlk kookosmaitoa
1 dl vettä
100 g sokeriherneitä

Valmistusohje

 

1. Kuori ja kuutioi perunat. Paloittele kukkakaali. Hienonna sipulit, valkosipulinkynnet ja chili.

2. Kuumenna kookosöljy korkeareunaisessa paistinpannussa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää curry ja jauhetut korianterinsiemenet sekä kaikki kasvikset. Lisää vielä hunaja, suola, kookosmaito ja vesi. Sekoittele hyvin ja peitä pannu kannella.

3. Hauduta seosta miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.

4. Lisää loppuvaiheessa sokeriherneet ja anna niiden kuumentua. Tarjoile.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme