Ranskalainen omenapiirakka
Ranskalaisen maalaiskeittiön ihanuuksia on myös tämä omenapiirakka. Vain muutama raaka-aine ja lopputulos on uskomattoman herkullinen!
Ainekset
Ranskalainen omenapiirakka:
- 1 iso pakastevoitaikinalevy
- 3-4 isoa hapokasta omenaa
- 3 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 2 dl aprikoosihilloa
- 1/2 dl konjakkia (tai calvadosta)
Tarjoiluun:
- vaniljajäätelöä
Valmistusohje
1. Kauli sulanut voitaikinalevy leivinpaperin päälle hieman isommaksi.
2. Viipaloi omenat ja lado viipaleet kauniisti voitaikinalevyn päälle. Ripottele pinnalle sokerit ja kaneli. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
3. Mittaa aprikoosihillo kattilaan ja lisää joukkoon konjakki ja kiehauta. Nosta kattila liedeltä. Levitä hillo tasaisesti kuuman omenapiirakan pinnalle.
4. Anna piirakan jäähtyä hetki ja tarjoile se vielä lämpimänä vaniljajäätelön kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous