Parsa-gruyèrepiirakka
Maailman helpoin ja herkullisin parsapiirakka syntyy valmiista lehtitaikinalevystä, parsasta ja gruyèrejuustosta.
Ainekset
Parsa-gruyèrepiirakka:
- 1 pkt isoa kaaviloitua pakastelehtitaikinaa
- 1 prk/200 g ranskankermaa
- 2 tl dijoninsinappia
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 nippu vihreää parsaa
- 200 g gruyèrejuustoa raastettuna
- kourallinen tuoretta basilikaa
Valmistusohje
1. Kaaviloi sulanut lehtitaikinalevy leivinpaperin päällä hiemanisommaksi ja ohuemmaksi.
2. Sekoita ranskankerman joukkoon sinappi, valkosipuli, suola ja mustapippuri. Levitä seos taikinalevylle niin, että reunaan jää noin 1 cm tyhjää taikinareunaa.
3. Huuhtele ja kuivaa parsat. Leikkaa tai taita parsojen tyvestä vaalea puiseva pala pois. Halkaise parsat pituussuunnassa ja lado ne piirakan päälle.
4. Ripottele pinnalle raastettu gruyèrejuusto ja paista piirakkaa 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä hieman ja tarjoile raikkaan vihreän salaatin kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous