Raparperi-granolamurupiirakka
Leivo helposti pellillinen raparperipiirakkaa. Täytteenä on täyteläinen vaniljakreemi ja päällä rouskuu ihana granola. Piirakka onnistuu parhaiten sormenpaksuisista sopivasti napakoista raparperinvarsista leivottuna.
Ainekset
Pohja:
- 2 kt (à 400 g) pakastemurotaikinaa
Täyte:
- noin 6 dl täysmaitoa
- 3 dl paistonkestävää vaniljakreemijauhetta (esim. Golden star)
- 1 l (noin 500 g) raparperia
- 1 dl sokeri
- 1 tl kanelia
Pinnalle:
- 4 dl valmista granolaa
Valmistusohje
1. Ota murotaikina huoneenlämpöön noin puoli tuntia etukäteen. Valmista tällä välin vaniljakreemi. Tarkista maidon ja vaniljakreemijauheen suhde ensin paketista, sillä niissä voi olla eroja valmistajasta riippuen. Kuumenna maito kiehuvaksi. Vatkaa joukkoon vaniljakreemijauhe. Sekoita, kunnes kreemi on tasaista.
2. Pese raparperinvarret ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita raparperipalat, sokeri ja kaneli keskenään kulhossa.
3. Painele taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
4. Levitä vaniljakreemi taikinapohjan päälle. Lusikoi päälle raparperiseos. Nosta taikina reunoilta hieman täytteen päälle, ettei täyte valu kypsennyksen aikana pellille. Ripottele pinnalle granolaa.
5. Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes raparperipalat tuntuvat pehmeiltä ja piirakan reunat ovat kauniin ruskeat. Anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa annospaloiksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous