Reseptit

Raparperi-granolamurupiirakka

Leivo helposti pellillinen raparperipiirakkaa. Täytteenä on täyteläinen vaniljakreemi ja päällä rouskuu ihana granola. Piirakka onnistuu parhaiten sormenpaksuisista sopivasti napakoista raparperinvarsista leivottuna.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko

Kevään juhlatarjoilut eivät ole mitään ilman pellillistä raparperipiirakkaa. Täytteenä on täyteläinen vaniljakreemi ja päällä rouskuu ihana granola. Piirakka onnistuu parhaiten sormenpaksuisista sopivasti napakoista raparperinvarsista leivottuna.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 2 kt (à 400 g) pakastemurotaikinaa

Täyte:

  • noin 6 dl täysmaitoa
  • 3 dl paistonkestävää vaniljakreemijauhetta (esim. Golden star)
  • 1 l (noin 500 g) raparperia
  • 1 dl sokeri
  • 1 tl kanelia

Pinnalle:

  • 4 dl valmista granolaa

Valmistusohje

1. Ota murotaikina huoneenlämpöön noin puoli tuntia etukäteen. Valmista tällä välin vaniljakreemi. Tarkista maidon ja vaniljakreemijauheen suhde ensin paketista, sillä niissä voi olla eroja valmistajasta riippuen. Kuumenna maito kiehuvaksi. Vatkaa joukkoon vaniljakreemijauhe. Sekoita, kunnes kreemi on tasaista.

2. Pese raparperinvarret ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita raparperipalat, sokeri ja kaneli keskenään kulhossa.

3. Painele taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

4. Levitä vaniljakreemi taikinapohjan päälle. Lusikoi päälle raparperiseos. Nosta taikina reunoilta hieman täytteen päälle, ettei täyte valu kypsennyksen aikana pellille. Ripottele pinnalle granolaa.

5. Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes raparperipalat tuntuvat pehmeiltä ja piirakan reunat ovat kauniin ruskeat. Anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa annospaloiksi.

X