Mansikka-parsasalaatti
Mansikka-parsasalaatti on alkukesän värikkäin ja maukkain salaatti. Paistettu parsa, makeat mansikat ja suolainen feta ovat ihania yhdessä. Paista parsaa vain hetki, jotta se jää rakenteeltaan napakaksi.
Ainekset
Mansikka-parsasalaatti:
- 2 nippua vihreää parsaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 500 g mansikoita
- 100 g fetajuustoa
Kastike:
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 3 rkl hienonnettua minttua
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl sokeria
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Mansikka-parsasalaatti tehdään näin:
1. Huuhtele parsat ja kuivaa ne.
2. Leikkaa tai taita parsojen valkoinen puiseva tyvi pois. Leikkaa parsat noin 3 cm pitkiksi paloiksi.
3. Kuumenna oliiviöljy isolla paistinpannulla ja paahda parsoja 4–5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä.
4. Puolita mansikat ja murenna fetajuusto.
5. Lado parsaa ja mansikoita kerroksittain salaattivadille tai lautasille. Ripottele pinnalle murennettu feta.
6. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta kastike salaatille juuri ennen tarjoilua. Tarjoa mansikka-parsasalaatti juhlavan aterian lisukkeena tai vaikkapa noutopöydän salaattina.
Katso myös: Parsa-mansikka-vuohenjuustosalaatti
Kotiliesi.fi: Hedelmäinen parsa-juustosalaatti ja sitruunavinaigrette
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous