Reseptit

Parsa-mansikka-vuohenjuustosalaatti

Tämä salaatti sisältää kevään. Parsa ja mansikka saavat ytyä vuo­henjuustosta.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 400 g mansikoita
  • tuoretta basilikaa
  • 100 g pehmeää vuohenjuustoa

kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 100 g mansikoita pieninä kuutioina

Valmistusohje

1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja jätä maustumaan.

2. Huuhtele parsat ja leikkaa niiden tyvestä noin kahden senttimetrin puiseva pala pois. Kiehauta korkeareunaisessa paistinpannussa vettä, mausta se kevyesti suolalla ja keitä parsoja 2–3 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä. Paloittele parsat tai leikkaa ne pitkittäin suikaleiksi esimerkiksi mandoliinilla.

3. Huuhtele ja kuivaa mansikat ja puolita ne. Revi basilikan lehdet. Asettele ainekset lautasille ja lohko päälle vuohenjuusto.

4. Viimeistele kastikkeella ja tarjoile.

Lisää keväisiä salaatteja parsasta:

parsa-vihannessalsa

Parsa-vihannessalsa

Grillattu_peruna_halloumisalaatti

Grillattu parsa-peruna-halloumisalaatti

Katkarapu_parsa_retiisiceviche

Katkarapu-parsa-retiisiceviche

Kotiliesi.fi: Parsa-pecorinosalaatti

X