Reseptit

Katkarapu-parsa-retiisiceviche

Katkarapu-ceviche maistuu sellaisenaan, ruisleivän päällä tai uusien perunoiden kanssa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g pakastekatkarapuja
  • 1–2 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl chililastuja
  • 1/2–1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 dl tuoretta korianteria
  • 6 vartta vihreää parsaa
  • 6 retiisiä
  • nippu kevätsipulia tai
  • ruohosipulia

Valmistusohje

1. Sulata katkaravut ja valuta lävikössä. Sekoita kulhossa limetin kuori ja mehu, oliiviöljy, chili, suola, sokeri ja hienonnettu korianteri. Kääntele ravut kastikkeen joukkoon. Jätä maustumaan hetkeksi.

2. Pese ja kuivaa parsat ja retiisit. Leikkaa parsoista pois vaalea, puiseva tyvi ja poista retiiseistä tarvittaessa juuri ja naatti. Leikkaa parsat ja retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna kevätsipuli.

3. Kääntele kasvikset katkarapujen joukkoon, anna tekeytyä 10–15 minuuttia ja tarkista maku.

4. Tarjoile sellaisenaan tai vaikkapa paahdetun leivän kera alkupalana.

Lisää alkupaloja katkaravuista:

katkarapuleivat

Katkarapuleivät

Katkarapuja_ja_avokadoa

Katkarapuja ja avokadoa

961957-katkarapucocktail.jpg

Katkarapucocktail Teresa Välimäen tapaan Kotiliesi.fi: Rapuceviche-avokadot

X