Reseptit

Grillattu peruna-parsa-halloumisalaatti

Tämä salaatti sopii loistavasti myös savustetun lohen kanssa tarjottavaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Grillattu peruna-parsa-halloumisalaatti sopii loistavasti myös savustetun lohen kanssa tarjottavaksi.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu peruna-parsa-halloumisalaatti:

  • 600 g keitettyjä uusia perunoita
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 2 valkosipulinkynttä viipaleina
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria
  • 200 g halloumijuustoa viipaleina
  • 1 dl hienonnettua persiljaa tai basilikaa

Valmistusohje

1. Viipaloi tai puolita perunat ja leikkaa parsojen tyvestä parin sentin vaalea puiseva pala pois. Paloittele parsat tarvittaessa.

2. Sekoita oliiviöljyn joukkoon sitruunamehu ja raastettu kuori sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria.

3. Kuumenna puolet öljystä muurikalla ja lisää perunat. Paista niihin hetki väriä ja lisää parsat sekä valkosipuli. Kääntele hetki ja jaa seos lautasille. Grillaa halloumiviipaleet nopeasti molemmin puolin kullanruskeiksi ja nostele perunoiden ja parsojen päälle.

4. Valutapinnalle loppu kastike ja viimeistele hienonnetulla persiljalla tai basilikalla.

Lisää ihania salaatteja:

Savulohi_fenkolisalaatti_1

Savulohi-fenkolisalaatti

Mansikka_briesalaatti1

Mansikka-briesalaatti

Paahtopaistisalaatti_ja_hernepesto

Paahtopaistisalaattia ja hernepestoa

Kotiliesi.fi:  Manchegojuusto-saksanpähkinä-rucolasalaatti

X