Savustettu ankanrinta
Savustettu ankanrinta on ruoka, jolla hurmaat vähällä vaivalla. Ruoka onnistuu myös ilman savustuspönttöä savustuspussissa.
Ainekset
Savustettu ankanrinta:
- 2 tuoretta ankanrintaa
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/4 tl chilirouhetta
- savustuspuruja
- 1 folioarkki
Valmistusohje
Savustettu ankanrinta tehdään helposti näin:
1. Ota ankanrinnat huoneenlämpöön noin tuntia ennen savustamista. Mausta ne suolalla, mustapippurilla ja chilirouheella. Nosta ankanrinnat rasvapuoli ylöspäin pellille odottamaan.
2. Annostele savustuspurut sähkösavustimeen ja käynnistä savustin. Anna savustimen kuumentua ja päästä savustimesta ensisavut ulos. Laita ankanrinnat savustimeen ja savusta 20-25 minuuttia, riippuen halumastasi kyspsyysasteesta (sähkösavustimessa, jossa on lämpötilamittari, lämpö saa olla noin 200 astetta).
3. Kääri fileet folioon muutamaksi minuutiksi ja leikkaa ne sitten viipaleiksi.
4. Tarjoa savustettu ankanrinta esimerkiksi melanzanen kanssa.
VINKKI: JOS sinulla ei ole sähkösavustinta tai savustuspönttöä, voit valmistaa ankanfileen myös savustuspussissa uunissa. Toimi silloin pussissa olevien ohjeiden mukaan.
Katso myös: Paahdettu ankanrinta
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin savustat – kokosimme parhaat vinkit kalan, lihan ja kasvisten savustamiseen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous