Myskikurpitsa-kookoskeitto
Samettinen myskikurpitsa-kookoskeitto hyväilee vatsaa ja makunystyröitä. Soppaan soseutetut pavut tekevät ateriasta ruokaisan.
Ainekset
Myskikurpitsa-kookoskeitto:
- 1 (1 kg) myskikurpitsa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- n. 1/2 tuoretta chiliä
- 2 rkl öljyä
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl jauhettua kurkumaa
- 1 tl suolaa
- 1 tlk (280 g) kypsiä valkopapuja
- 1 l vettä
- 1 luomu kasvisliemikuutio
- 2 dl kookosmaitoa
Limettijogurtti:
- 2 dl soijajogurttia
- 1 limetin mehu ja raastettu kuori
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl sokeria
Pinnalle:
- kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä
Valmistusohje
Myskikurpitsa-kookoskeitto tehdään helposti näin:
1. Leikkaa myskikurpitsa neljään lohkoon. Poista siemenet. Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulinkynnet. Laita pätkä tuoretta chiliä, kurpitsa- ja sipulilohkot pellille leivinpaperin päälle, kurpitsat kuoripuoli alaspäin. Valuta öljy ja ripottele mausteet kasvisten päälle. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
2. Sekoita limejogurtin ainekset ja laita jääkaappiin. Valuta pavut siivilässä ja laita kattilaan. Kumoa sipulit kattilaan ja koverra kurpitsat kuorestaan joukkoon. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä aineksia keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Soseuta myskikurpitsa-kookoskeitto sauvasekoittimella ja tarkista maku.
Katso myös: Mausteinen kurpitsakeitto
Katso myös Kotiliesi.fi: Kauden paras kurpitsakeitto ja 3 vinkkiä kurpitsan käsittelyyn
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous