Reseptit

Paahdettu kukkakaalicurry

Paahdettu kukkakaalicurry on helppo ja herkullinen kasvisruoka. Paahtaminen antaa kukkakaalille ryhtiä. Mausteinen kookoskastike kruunaa herkun.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu kukkakaalicurry

  • 1 iso kukkakaali
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl neitsytkookosöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 pieni sipuli hienonnettuna
  • 1 punainen chilipalko hienonnettuna
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 2 tl sitruunaruohotahnaa
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 1 dl vettä
  • 1 limetin mehu
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 dl thaibasilikaa

Valmistusohje

Paahdettu kukkakaalicurry tehdään helposti näin:

1. Paloittele kukkakaali ja levitä uunipellille. Kääntele joukkoon oliiviöljy ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda kukkakaalia 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia niin, että se saa väriä.

2. Kuumenna neitsytkookosöljy isolla paistinpannulla. Kuullota siinä valkosipuli, sipuli ja chili pehmeiksi.

3. Lisää curry- ja sitruunaruohotahna ja sekoita. Lisää kookosmaito, vesi, limetin mehu ja kalakastike. Kiehauta ja tarkista maku. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.

4. Kääntele kastikkeeseen paahtunut kukkakaali ja lisää viimeisenä thaibasilika.

5. Tarjoa paahdettu kukkakaalicurry esimerkiksi paahdettujen kookosperunoiden kera.

Katso myös: Intialainen currykastike on helppo tehdä myös kotona – katso 5 erilaista ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Intialainen curry syntyy niin kanasta kuin kasviksistakin – kolme herkullista reseptiä

X