Reseptit

Pekoniin käärityt kesäkurpitsat

Pekoniin käärityt kesäkurpitsat ovat hyvä kesäruoka sellaisenaan. Ne toimivat myös lisukkeena vaikkapa grillatulle kalalle tai kanalle.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pekoniin käärityt kesäkurpitsat

  • 2 kesäkurpitsaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 3 rkl rosmariinia hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 pkt pekonia
  • n. 30 g rucolaa
  • 50 g parmesaanijuustoa raastettuna

Valmistusohje

Pekoniin käärityt kesäkurpitsat tehdään helposti näin:

1. Puolita kesäkurpitsat pituussuunnassa. Tee leikkuupintaan ristiviillot terävällä veitsellä ja ripottele pinnoille suolaa. Anna itkettyä hetki. Kuivaa pinnat talouspaperilla ja nosta puolikkaat leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

2. Sekoita oliiviöljyn joukkoon sitruunan kuoriraaste ja mehu, hienonnettu rosmariini sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria. Valuta puolet kastikkeesta kesäkurpitsojen pinnoille.

3. Kääri pekoniviipaleet kesäkurpitsapuolikkaiden ympärille.

4. Grillaa kesäkurpitsoja keskilämmöllä niin, että kesäkurpitsat kypsyvät ja pekoni kypsyy ja ruskistuu.

5. Levitä rucola tarjoiluvadille ja nostele päälle kesäkurpitsat.

6. Valuta päälle loppu kastike ja viimeistele pekoniin käärityt kesäkurpitsat parmesaaniraasteella.

Katso myös: Kesäkurpitsa-mozzarellalasagne

Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsa paahtuu grillissä herkuksi – katso parhaat reseptit, joilla kesäkurpitsan grillaus onnistuu

X