Persimoni-kinuskijuustokakku
Persimoni-kinuskijuustokakku maustetaan ripauksella kanelia ja päälle levitetään soseutettua persimonia. Valitse soseeseen oikein kypsän pehmeä persimoni. Koristeeksi tuleva hedelmä voi olla kiinteämpi, jotta viipaleet pysyvät kauniisti koossa. Juustokakku maistuu parhaimmalta leivontaa seuraavana päivänä, jolloin maut ja rakenne ovat tiivistyneet.
Ainekset
Persimoni-kinuskijuustokakku, pohja:
- 200 g piparkakkuja
- 100 g voita
Persimoni-kinuskijuustokakku, täyte:
- 400 g kinuskilla maustettua tuorejuustoa
- 150 g ranskankermaa
- 3/4 dl sokeria
- 4 kananmunaa
- 1 tl kanelia
Pinnalle
- 2 persimonia
- 1 dl karhunvadelmia
- 1 rkl tomusokeria
Valmistusohje
Persimoni-kinuskijuustokakku leivotaan helposti näin:
1. Murskaa piparkakut suljettavassa pakastepussissa kaulimella painelemalla. Sulata voi ja sekoita piparimurun joukkoon.
2. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22–24 cm) reunojen ja pohjan väliin. Painele piparimuruseos vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita täytteen ainekset kulhossa tasaiseksi sähkövatkaimella. Kaada täyte piparipohjan päälle. Kypsennä uunin keskitasolla 45 minuuttia. (Aseta varmuuden vuoksi uunipelti vuoan alle, jos irtopohjavuoan reunat ovat löysät ja välistä pääsee valumaan rasvaa.)
4. Jäähdytä kakku. Poista vuoan reunat kakun ympäriltä ja siirrä kakku vuoan pohjan päältä tarjoilulautaselle.
5. Kuori toinen persimoneista ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Valuta sose juustokakun päälle. Kuori ja viipaloi toinen persimoneista ja koristele kakku viipaleilla. Viimeistele persimoni-kinuskijuustokakku ripottelemalla päälle vielä karhunvadelmia ja tomusokeria.
Katso myös: Ihan itse leivoin – joulukakut helposta vaativaan
Katso myös Kotiliesi.fi: Juustokakku on juhlapöydän varma hitti – näillä Kotilieden parhailla kakuilla hurmaat taatusti!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous