Kinkkuun kääritty parsa
Kinkkuun kääritty parsa on kevään herkullisin sormisyötävä. Nauti vielä lämpimät parsat raikkaan dippikastikkeen kera.
Ainekset
Kinkkuun kääritty parsa
- 1 nippu vihreää parsaa
- 1 pkt savustettua ilmakuivattua kinkkua
- 50 g parmesaanijuustoa raastettuna
Dippikastike
- 100 g valkosipulituorejuustoa
- 1 dl paksua maustamatonta jogurttia
- 1/2 sitruunan mehu
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
Valmistusohje
Kinkkuun kääritty parsa tehdään helposti näin:
1. Huuhtele ja kuivaa parsat. Leikkaa tyvestä vaalea 2–3 cm pitkä puiseva pala pois.
2. Kääri kinkkuviipaleet parsojen ympärille (puolita viipaleet tarvittaessa pituussuunnassa).
3. Lado parsat uunipellille ja ripottele pinnalle parmesaani. Paahda 220-asteisessa uunissa 7–10 minuuttia, niin että parsat saavat väriä ja juusto ruskistuu.
4. Sekoita dipin ainekset keskenään.
5. Tarjoa paahdetut vielä lämpimät parsat dipin kera sormisyötävänä.
Katso myös Kotiliesi.fi: Parsa on rakastettu sesonkiherkku – katso parhaat vinkit ja ideat!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous