Reseptit

Kinkkuun kääritty parsa

Kinkkuun kääritty parsa on kevään herkullisin sormisyötävä. Nauti vielä lämpimät parsat raikkaan dippikastikkeen kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kinkkuun kääritty parsa

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 1 pkt savustettua ilmakuivattua kinkkua
  • 50 g parmesaanijuustoa raastettuna

Dippikastike

  • 100 g valkosipulituorejuustoa
  • 1 dl paksua maustamatonta jogurttia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohje

Kinkkuun kääritty parsa tehdään helposti näin:

1. Huuhtele ja kuivaa parsat. Leikkaa tyvestä vaalea 2–3 cm pitkä puiseva pala pois.

2. Kääri kinkkuviipaleet parsojen ympärille (puolita viipaleet tarvittaessa pituussuunnassa).

3. Lado parsat uunipellille ja ripottele pinnalle parmesaani. Paahda 220-asteisessa uunissa 7–10 minuuttia, niin että parsat saavat väriä ja juusto ruskistuu.

4. Sekoita dipin ainekset keskenään.

5. Tarjoa paahdetut vielä lämpimät parsat dipin kera sormisyötävänä.

Katso myös: Jos rakastat parsaa, nämä reseptit ovat sinulle! Grillausideat, kastikkeet, piirakat ja salaatit hurmaavat parsan ystävän

Katso myös Kotiliesi.fi: Parsa on rakastettu sesonkiherkku – katso parhaat vinkit ja ideat!

X