Lohi-perunaleipä
Lohi-perunaleipä toimii loistavasti kesäisenä aamupalana tai iltapalana. Perunat voi laittaa maustumaan marinadiin jo edellisenä päivänä.
Ainekset
Marinoidut perunat
- 500 g pieniä perunoita
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 tl karkeaa sinappia
- 3 rkl kapriksia
- 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
Lisäksi
- 4 isoa viipaletta maalaisleipää
- voita
- 8 viipaletta kylmäsavulohta
Valmistusohje
Lohi-perunaleipä tehdään helposti näin:
1. Pese perunat mutta älä kuori. Keitä tai paahda ne kypsiksi uunissa (220 astetta, noin 30 minuuttia). Viipaloi hieman jäähtyneet perunat.
2. Sekoita isossa kulhossa oliiviöljy, sitruunamehu, sinappi, kaprikset ja ruohosipuli. Kääntele perunaviipaleet joukkoon. Jätä maustumaan.
3. Voitele maalaisleipäviipaleet ja paahda ne uunissa tai grillissä rapeiksi.
4. Levitä leiville kylmäsavulohiviipaleet ja lisää päälle marinoituja perunoita.
5. Viimeistele lohi-perunaleipä mustapippurilla ja ruohosipulilla.
Katso myös: Lämpimät voileivät sopivat evääksi töihin tai iltapalaksi kotiin – 5 erinomaista ohjetta
Katso myös Kotiliesi.fi: Smörrebröd – tanskalaiset voileivät hurmaavat maullaan ja kauneudellaan
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous