Porkkana-kurpitsapaistos
Porkkana-kurpitsapaistos sopii syksyiseen ruokapöytään. Lämmin lisuke viimeistellään tahinikastikkeella ja pinjansiemenillä.
Ainekset
Porkkana-kurpitsapaistos
- 1 pieni myskikurpitsa
- 200 g pieniä porkkanoita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl vaahterasiirappia
- 1/2 tl curryjauhetta
- 1 tl suolaa
Tahinikastike
- 2 dl vegaanista kreikkalaistyyppistä gurttia
- 2 rkl tahinia
- 2 tl sitruunan raastettua kuorta
- 1/2 sitruunan mehu
- 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- 1/2 tl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Lisäksi
- 50 g pinjansiemeniä
Valmistusohje
Porkkana-kurpitsapaistos tehdään helposti näin:
1. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet lusikalla. Leikkaa kurpitsa lohkoiksi.
2. Kuori porkkanat ja halkaise ne pituussuunnassa.
3. Laita kurpitsalohkot ja porkkanat laakeaan uunivuokaan.
4. Sekoita öljy, vaahterasiirappi, curry ja suola, ja kääntele seos kasvisten joukkoon vuokaan. Paahda 220-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia niin, että juurekset ovat napakan pehmeitä.
5. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita ja jätä tekeytymään.
6. Paahda pinjansiemenet paistinpannulla kullanruskeiksi.
7. Ota kurpitsat ja porkkanat uunista, anna jäähtyä hiukan ja lusikoi päälle kastike. Viimeistele porkkana-kurpitsapaistos ripottelemalla pinnalle pinjansiemenet ja tarjoa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Paahdetut myskikurpitsat – uunissa paahtaminen tuo kurpitsaan uskomattoman maun
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous