Glitz & Glam

Samettiset luomivärit

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tänään haluaisin vinkata loistavista luomiväreistä.

haameikki

Muistatte varmaankin tämän meikin, johon tein kesäkuussa tutoriaalin LivBoxin blogiin. Inspiraationa oli häämeikki ja tuotteina käytin essenceä.

essencethevelvets1

Olin valinnut tuotteet tutoriaaliani varten ja jotenkin essencen valikoimaa katsellessani kiinnostuin näistä the velvets -luomiväreistä. Päätin ottaa nämä samettiset luomivärit tutoriaaliini ja sävyiksi valikoin hyvin neutraaleja ja maanläheisiä sävyjä. Haluaisin palata näihin nyt syvällisemmin, sillä koin the velvets -luomivärit sen arvoisiksi.

essencethevelvets2

Essence ei todellakaan ole mikään luksusta tarjoileva meikkimerkki, mutta mitä nyt olen päässyt merkkiin tutustumaan, niin laatu on korkeampi, kuin hinta. Tuotteet ovat hieman nuorisolle suunnattua, mutta jotenkin mielenkiintoisella tavalla. Minusta essence on sellainen kuitenkin, että uskallan joitakin tuotteita suositella vanhemmallekin meikkaajalle, sekä suositella vaativallekin kosmetiikan käyttäjälle. Vaikka pakkaukset eivät ehkä herätä ihailevia huokauksia, niin jotain tässä essencessä on, joka minut on saanut kiinnostumaan.

essencethevelvets3

The velvets -luomiväreissä on aika hauska punosmainen pinnoite. Kirkkaaseen muovirasiaan pakatut ”sinkkuluomivärien” sävyt näkee helposti.

essencethevelvets4

Koostumus on aika täyteläinen ja samettinen. Ehkä kalliimman merkin vastaavissa on vähemmän puuterinen koostumus, mutta eivät the velvets -luomivärit täysin kuiviakaan ole. Niissä on tosiaan sellainen paksumpi puuterinen koostumus, jonka vuoksi ne kerrostuvat hyvin luomelle ja ovat pigmenttisiä. The velvets -luomiväreissä on mattainen koostumus, mutta olen huomaavinani hentoista valon heijastavuutta.

Minulla on aika vaaleat sävyt, mutta silti sanon näitä aika pigmenttisiksi. Nude-sävykin on peittävä. Sävyt ovat vasemmalta lueteltuna: 05 taupe secret, 02 almost peachy!, 01 fluffy clouds. Sävyvalikoimasta löytyy myös tummempia sävyjä, sekä pari vähän värikkäämpääkin. Mutta mitenkään laajaksi ei tämän luomivärikoostumuksen sarjaa pysty sanomaan.

LBmeikki12

Mattaisia luomivärejä suositellaan vanhoissa opeissa aina aikuisemmille naisille. Nykyajan luomiväreistä löytyy monenlaisia koostumuksia ja laatuja. Siksi tuota neuvoa ei tarvitse orjallisesti noudattaa. Kaikki mattaluomivärit eivät imartele aikuisempaa ihoa. Liian kuiva ja puuterinen mattaluomiväri saattaa korostaa uurteita enemmän, kuin toiset hohtavat helmiäisluomivärit.

Olen pitänyt näistä the velvets -luomivärien koostumuksesta. Todella kivasti iholle tasoittuvia, eikä korosta erityisen voimakkaasti uurteita. Luomivärejä on helppo työstää erilaisilla siveltimillä. Tietenkin aina siveltimen valinta vaikuttaa lopputulokseen, mutta niin pehmeällä, kuin napakalla luomivärit toimivat.

haameikki1

Kuten tässä kuvassa huomaa, niin the velvets -luomivärit eivät ole täysin mattaisia, vaan niissä on kevyttä valon heijastavuutta. Siksi erityisesti nämä ovat oikein hyviä aikuisemmille silmäluomille, kun halutaan kuitenkin mattasävyjä.

essencethevelvets

Essence the velvets -luomivärit maksavat alta 2,50 €. Eli ei todellakaan juuri mitään. Tuolla hinnalla voisi luulla nappeja minimalistisiksi, mutta kyllä nämä ihan kunnollisen kokoisia ovat, sillä rasia sisältää 2,8 g tuotetta.

Suosittelen erityisesti pihistelijöille, mutta myös heille, jotka etsivät hyviä luomivärejä. The velvets ei ole väritulituksia etsiville, eikä tietenkään koostumuksensa vuoksi kunnon hohdeluomivärien ystäville. Sävyvalikoima ja koostumus ovat loistavia luonnollisempien tyylien suosijoille. Ne ovat helppoja käyttää ja ennen kaikkea edullisia. Ei siis suuri riskisijoitus kokeilla vaikkapa puuterisen sävyistä almost peachy! -luomiväriä, jolla vaikka helpottaa tummien varjostuksien häivytystä.

Essence onkin tullut todella mukavasti jakeluun meille Suomeen. Erityisesti ”halpahallimaiset” tavaratalot ovat ottaneet essencen valikoimaansa. Näistä esimerkkinä Tokmannit, Tuuri ja Kärkkäinen. Jos essence ei löydy oman paikkakuntasi kaupoista, niin Pretty.fi -verkkokaupasta löytyy laaja valikoima essenceä.

Minulla on merkiltä Nudes -paletti, mutta sitä en ole vielä ollenkaan testannut. Essencellä on ihan valtaisasti erilaisia paletteja ja sinkkuluomivärejä. Ovatko ne kaikki laadultaan erinomaisia, vai mahtuuko tähän halpaan merkkiin heikkojakin luomivärilaatuja? Minkälaisia kokemuksia teillä on? Minä vähän luulen, että moni teistä on kokeneempi konkari tämän merkin kanssa, kuin minä.

Oikein kivaa ja aurinkoista päivää!

Tuotteet saatu LivBoxin tutoriaalia varten.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

X