5 parasta...

5 parasta pihistelijän meikkivoidetta

23.7.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Postaus sisältää saatuja tuotteita.

Mitä parhainta sunnuntaita! On jälleen viiden parhaan aika.

Tällä kertaa otan 5 parasta aiheeksi edullisemmat meikkivoiteet. Suosin keskihintaisia ja kalliimpia meikkivoiteita, koska niiden hienostunut koostumus istuu yleensä kauniimmin kasvoille. Mutta edullisistakin on löytynyt helmiä, joihin olen todella tykästynyt.

Suosin pääasiassa meikkisientä meikkivoiteen levitykseen. Joko Beautyblender tai jokin vastaava joltain muulta merkiltä. Käytän välillä myös sormia tai meikkisivellintä. Olen vain todennut, että saan kauniimman ja kestävimmän meikkipohjan meikkisienen avulla. Ainakin lopputyöstöön käyttäessäni. Eli saatan levittää meikkivoiteen sormin tai siveltimellä, mutta taputtelen lopuksi meikkisienellä kasvot kauttaaltaan. Suurimman osan näistä tämän postauksen meikkivoiteista työstän meikkisienellä, mutta joukossa on sellainenkin, joka toimii parhaiten sormin levittämällä.

Tässä tulevat 5 parasta pihistelijän meikkivoidetta. (Kuvassa vain neljä, koska viides meikkivoide on kauan sitten loppuun käytetty.) Kaikki ovat hinnaltaan alta 20 euroa, toiset jopa alta 10 euroa.

Lumene Longwear Blur Foundation

Pahoittelen heti alkuun vanhaa pakkausdesignia. Lumene uudisti ulkoasuaan ja teki muutenkin brändiuudistumista viime vuonna. Tätä meikkivoidetta löytyy edelleen, mutta pakkaus on uudistunut ja nimi on pelkkä Blur. Tässä vanhassa sekä uudistuneessa pakkauksessa olevassa Blur -meikkivoiteessa on aurinkosuojakerroin 15.

Longwear Blur on puolipeittävä meikkivoide, jonka idea on pitkäkestoisuus ja häivyttää ihohuokosia. Minulla nuo ominaisuudet toimivat hyvin.

Longwear Blur on koostumukseltaan aavistuksen primerimainen, eli se tuntuu hieman pohjustusvoidemaiselta. Puolinotkea koostumus levittyy helposti iholle. Tuntuma meikkivoiteessa on hieman silikoninen. Siksi se minulla toimii ehdottomasti parhaiten meikkisienen avulla taputtelemalla.

Lumenen Longwear Blur on ollut käytössäni sävyissä 0, 1 ja 2. Paras peittävyys on sävyssä 2, mutta kyllä 0-sävykin antaa kivasti peittävyyttä, vaikka onkin vain puolipeittävä meikkivoide. Brändiuudistuksen myötä tämäkin meikkivoide sai uusia sävyjä. Nykyään vaalein sävy on 00 ja välisävyjäkin on syntynyt. Löytyy 0,5, 1,5 jne. Täytyy käydä kokeilemassa, jos sävy 1,5 olisi istuvampi minulle kuin sävy 1.

Iholla Longwear Blur näyttää luonnolliselta ja sen kestävyys on ollut loistava. Monet kerrat olen tällä meikkivoiteella testannut niitä 24 tunnin kestävyyksiä. Aina vaan olen voinut Bluriin luottaa. Ainoastaan otsallani se saattaa hieman kerääntyä uurteisiin, mutta muuten meikkipohja on aina pysynyt siistinä aamusta aamuun.

Aikaisemman esittelyni tästä suosikistani löydät täältä.

Hinta: 14,90-16,90 € / 30 ml
Saatavuus: marketit, päivittäistavarakaupat, tavaratalot

Ihohuokosia häivyttävä!

Essence Camouflage 2 in 1 Make-Up & Concealer

Essence on todellinen helmi edullista kosmetiikkaa etsivälle. Merkillä on paljon loistavia tuotteita todella edullisella hinnalla. Meikkipohjatuotteet eivät vaan ole olleet ne paras juttu tältä merkiltä. Olen testannut muutamia Essencen meikkivoiteita, mutta ainoastaan tämä Camouflage 2 in 1 Make-Up & Concealer on ollut mieleeni. Vaikka kyseessä on todella peittävä meikkivoide ns. nuorisomerkiltä, Camouflage 2 in 1 on yllättävän kaunistava reilu kolmikymppisenkin iholla.

Koostumus on melko paksua, vaikka kyseessä onkin ns. nestemäinen meikkivoide.

Tuntuma on aika peitevoidemainen ja sen vuoksi tällä meikkivoiteella on vaarana näyttää maskimaiselta kasvoilla. Tuon efektin voi välttää ohuen ohuella kerroksella. Koska Camouflage 2 in 1 on todella peittävä, on sävyn natsattava lähes täydellisesti.

Se ei ole luonnollisen läpikuultava, vaan oikeasti peittävä. Camouflage 2 in 1 asettuu yllättävän nätisti kuivallekin iholle, koska se ei ole kuiva. Ei ehkä ideaalisin meikkivoide selkeästi rasvoittuvalle iholle, sillä tässä meikkivoiteessa on hieman voidemainen koostumus ja tuntuma kasvoille jää vähän nahkeammaksi.

Hinta: 4,96 € / 30 ml
Saatavuus: Pretty.fi, Tokmannit ja Citymarketit

Huippu peittävä!

Maybelline FIT ME Matte + Poreless

Tämän Maybellinen melko uuden meikkivoiteen esittelin toukokuussa. Olen ollut todella mieltynyt tähän keveän mattaisen pinnan antavaan meikkivoiteeseen. Fit Me Matte + Poreless myös häivyttää ihohuokosiani kevyesti, mutta ei ehkä yhtä tehokkaasti kuin mitä Lumenen Blur tekee. Paras ominaisuus on sen keveys, kestävyys, hyvä peittävyys sekä ihohuokosien häivyttävyys.

Meikkivoiteen koostumus on hyvin ohut ja vesimäinen. Se levittyy ja tasoittuu iholle helposti ja nopeasti, mikä tekee meikkivoiteen työstämisestä unelmaa. Kerrostamalla saa lisäpeittävyyttä tähän puolipeittävään meikkivoiteeseen.

Vaikka Maybellinen Fit Me Matte + Poreless on nimensä mukaisesti mattameikkivoide, en koe sitä perinteiseksi mattameikkivoiteeksi. Se ei näytä iholla kuivalta. Aliarvioin tämän meikkivoiteen ennen testaamista. Kun sitten vihdoin tartuin tähän, niin tajusin Fit Me Matte + Poreless -meikkivoiteen ihan huipuksi.

Kattavamman esittelyni tästä meikkivoiteesta löydät täältä.

Hinta: 7,90-9,90 € / 30 ml
Saatavuus: marketit, päivittäistavarakaupat, tavaratalot

Kevyt, peittävä ja kestävä!

L’Oréal Paris Glam Beige Healthy Glow Foundation

Keväällä/alkukesästä L’Oréal Parisilta tuli Suomessa myyntiin Glam Beige meikkivoide ja kivipuuteri. Näiden idea on antaa kasvoille terve hehku. Glam Beige -meikkivoide tuo kesäisen hehkun kasvoille. Lisäksi meikkivoiteessa on aurinkosuojakerroin 20.

Koostumus on hyvin ohut ja nestemäinen. Meikkivoide tuoksuu melko voimakkaasti. Tuoksu muistuttaa aika paljon Lancômen meikkivoiteiden tuoksua. Koostumus ja tuoksu tuovat kieltämättä fiilistä siitä, että käyttäisi kalliimpaa merkkiä, kuten just Lancômea, joka on L’Oréalin brändejä.

Meikkivoide on hyvin läpikuultava, eli se ei peitä ihovirheitä, mutta tasoittaa ja kaunistaa ihonsävyä.

Glam Beige on kaikista parhaimmillaan sormin työstämällä. Se muistuttaa hyvin paljon sitä vanhaa Lumenen seerumimeikkivoidetta. Iho saa runsaasti kosteuden tuntua ja kauniin hehkuvaa kuulautta. Siksi se ei ole ideaali voimakkaasti rasvoittuvalle iholle, vaan enemmänkin aikuisemmalle, normaalille, hieman kuivuuteen taipuvaiselle ja sekaiholle.

Glam Beigessä on vain se harmi, että se on suunnattu tummemmalle iholle tai meille vaaleammille päivetyttyämme. Kuvissa minulla sävy 20 Light, joka on Suomessa myytävistä vaalein sävy. Nyt kun aurinkoa on ollut aika vähän tarjolla, ei ihonikaan ole niin paljon päivettynyt kuin normaalisti se tähän aikaan vuodesta olisi. Siksi vaalein sävy menee ohuena sipaisuna juuri ja juuri minulle. Glam Beigen läpikuultavuus hieman antaa anteeksi, joten ihan täydellistä mätsäystä omaan ihon sävyyn ei tarvitse olla, mutta valitettavasti näistä ei löydy sävyvaihtoehtoa todella vaalealle.

Vähän liian tummista sävyvaihtoehdoista huolimatta ihana, ihana meikkivoide kesäistä hehkua haluavalle.

Hinta: n. 14,90-16,90 € / 30 ml
Saatavuus: marketit, päivittäistavarakaupat, tavaratalot ja verkkokaupat, kuten Pretty.fi (tällä hetkellä tarjouksessa 11,13 €).

Aurinkoisen hehkuva!

Rimmel Lasting Finish 25HR Nude Foundation

Vieläkö muistatte tämän Rimmelin meikkivoiteen? Näitähän ilmestyi myös seerumiversiona. Tämä Rimmelin edullinen meikkivoide yllätti minut taannoin. Nyt meikkivoide on jo loppuun kulutettu, joten jouduin tyytymään vanhoihin kuviin. Ensimmäinen edullinen meikkivoide, josta pidin yhtä paljon kuin omistamistani monista kalliimman merkin meikkivoiteista. Pakko sanoa, että meikkivoide on ollut mieleenpainuva, kerta muistan sen kaikkien näiden vuosien ja muiden meikkivoiteiden testailunkin jälkeen.

Seerumigeeliä sisältävä pitkäkestoinen meikkivoide on koostumukseltaan notkeaa ja helposti levittyvää. Pumppupullo annostelee tuotetta pieniä määriä kerrallaan, mikä on hyvä asia, sillä tätä meikkivoidetta ei tarvitse paljon kerrallaan.

Vaikka Lasting Finish Nude 25HR Foundation kuivahtaa iholla, se ei ole jäykkä tai pakkelimainen. Sillä on hyvä peittävyys ja kestävyys. Se ei kerääntynyt juonteisiin eikä lähtenyt liikkeelle hien, rasvan tai kosteuden mukana. Siihen aikaan kun käytin tätä meikkivoidetta, ihoni oli rasvoittuvampi.

Aikaisemman esittelyni tästä meikkivoiteesta löydät täältä.

Hinta: 12,40 € / 30 ml
Saatavuus: taitaa olla poistuva tuote, joten löysin vain eleven.fin, joka myy tätä vielä.

Luottotuote vuosien takaa!

Tällaisia olivat suositteluni pihistelijöille. Jos meikkivoide tulisi löytää alta 20 eurolla, tai jopa alta 5 eurolla, niin näistä löytyy. Tietysti kaikki postauksen meikkivoiteet ovat erilaisia, joten peittävää, mattaista tai hehkuvan läpikuultavaa ehdotusta löytyy. Edullisistakin voi tosiaan löytyä huippuhyviä meikkivoiteita.

Löytyykö sinulta edullista meikkivoidesuosikkia?

Maybelline, Essence, L’Oréal Paris ja Rimmel saatuja.

Kommentit (8)

Voi kiitti! 🙂

Tuota Milania en ole kokeillutkaan.

Vihdoin ja viimein kommentoin, olen ollut blogisi lukija jo ties kuinka monta vuotta, mutta ikinä ennen en ole kommenttia jättänyt:) Nyt piti avata suu ja antaa suositukset Glam beigelle, vaikka iho olisikin rasvoittuva. Lähes kaikkia tullut noista testattua, mutta Glam beige ja Rimmel ovat kyllä parhaita nuista tällaiselle voimakkaasti rasvoittuvalle iholle 🙂 Kissis Heini hehkutti Glam beigeä ja uskaltauduin sen sitten ostamaan ja voin kertoa, että toimii, jopa minulla, jonka naama liejuuntuu normaalisti jo muutaman tunnin kuluttua meikkaamisesta 😀 Glam beigeä käyttäessä naama ei edes rasvoitu juurikaan, toki iltapäivästä saa vähän painella kasvoja paperilla, mutta ei sen kummempia korjauksia vaadi. Ah, toi on vaan niin HYVÄ!

P.S. Sun elämäntaparemonttia on ollut hienoa seurata! Tsemppiä siihen ja olisi kiva lukea siitä enemmänkin!

Hei Elisa! Kiva kun kommentoit. 🙂

Kiva tietää. Minusta se vaikuttaa sellaiselta, että ei kestäisi voimakkaasti rasvoittuvalla iholla, mutta tällaisella hiemaan rasvoittuvalla sekaiholla kestää. Rimmel on hyvä! Nyt vaan tosiaan näyttäisi siltä, että se on poistumassa. 🙁

Ostin tuon Essencen ja se hapettuu naamalla tummaksi. Sama kävi edullisen ja kehutun Milanin meikkivoiteen kanssa.. Matte ja porelessia en ymmärrä ollenkaan. Se ”katoaa” kasvoilta aika nopeaan niin että nenänpielet, Posket ja leuka punoittaa. Nuo kaikki on olleet käytössä Lorealia lukuunottamatta. Lumene on ”ihan” kiva, kevyisiin meikkipäiviiin. Tykkään melko peittävistä ja ikää 46, joten ihan pakkeli ei saa olla. Löysin hyvän ja halvan, harmi vain ettei saa Suomesta; Wet n Wildin Photofocus. Onnistuin sävyn valinnassakin nappiin vaikka nettitilaukset on ihan hakuammuntaa. Hinta alle 6e. Minkäslainen se NYX stay mat nyt not flat sitten olikaan? Joskus siitä kirjoittelit ja muistaakseni kehuit? En ole uskaltanut ostaa kun ajattelen että se on samankaltainen kuin tuo Essence, joka muuttuu iholla inhaksi.

No voi harmi! Tuo hapettuminen on yksilöllistä. Itselläni se ei tummu. Mutta on joitakin meikkivoiteita, jotka minullakin hieman tummuvat.

NYXin meikkivoide on keveämpi kasvoilla ja mattaisempi, kuin Essencen. Se on kanssa aika hyvä meikkivoide. Joskin minusta vähän turhan kuivakka nykyään, mutta silloin rasvoittuvamman ihon aikaan se oli enemmän mieleeni.

Heippa! Itse olen jo vuosia käyttänyt Lumenen Natural Code- sarjan mattameikkivoidetta. Peittää kaiken mitä on tarvis ja mikä tärkeintä,löytyy tarpeeksi vaaleasävy todella vaalealle iholleni. Hintakaan ei päätä huimaa,alle 10€ puteli 🙂
Minunkin on pakko kiittää aivan mahtavasta blogista. Olen seurannut blogiasi n.vuoden ja saanut niin paljon hyviä vinkkejä niin meikkaukseen kuin ihonhoitoon. Tärkeimpänä näistä haluan mainita kaksoisputsauksen ja puhdistusöljyn käyttö <3 en enää ikinä luovu puhdistusöljystä!

Vaaleiden sävyjen löytyminen on monen merkin ongelma. Onneksi niitä alkaa nykyään löytyä paljon paremmin. Muistan teiniaikoinani kun oikeastaan kaikki marketeissa myytävät olivat liian tummia. 🙁

En muuten muista tuollaista meikkivoidetta Natural Codelta.

Voi kiitos Jenni! 🙂 En luovu minäkään! Ihan huippu tapa puhdistaa kasvot.

Olipa kiva postaus!
Mun kesämeikkivoiteet on aina vähän rasvoittuvammalle iholle tarkoitettuja, ja suosikkeja on Lumenen mattameikkivoide, juuri tuo Maybelline FitMe Matte+Poreless sekä Milanin 2-in-1 Foundation+Concealer.
Talvella käytän sitten kuivemman ihon tuotteita.

Voi kiitti! 🙂

Tuota Milania en ole kokeillutkaan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *