Glitz & Glam

Budjettivinkkaus: kosteuttava pohjustustuote kasvoille

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Tuote saatu PR-toimistolta

Syksyn viilentyessä kaivelin kaikenlaisia testiin saamiani tuotteita ja tein löydön, joka piti ottaa kokeiltavaksi. Tämä edullinen kosteuttava pohjustaja osoittautui aika kivaksi, joten haluan vinkata siitä teille muillekin. Erityisesti teille, jotka haluatte edullisempia, mutta silti toimivia kosmetiikkatuotteita.

*Essence Hydrating + Perfecting Primer on kosteuttava ja ihoa kaunistava pohjustustuote eli primeri kasvoille. Pipettipulloon pakattu primeri sisältää aurinkosuojakertoimen 20, joka on kohtuullinen suoja UV-säteitä vastaan. Tällä hetkellä aurinko ei pahemmin näyttäydy täällä pohjoisella pallonpuoliskolla, eikä sen vuoksi UV-säteiltä suojautuminenkaan ole niin olennaista. Ilmatieteenlaitoksen mukaan UV-indeksi on 0 tähän aikaan vuodesta. Mutta indeksin noustessa arvoon 3, tulisi taas muistaa UV-suojallisten tuotteiden käyttö kasvoille. Siinä vaiheessa vuotta meillä Suomessa on sen verran viileää, että muut kehon alueet ovat vielä hyvin vaatteiden suojassa.

Eli vaikka juuri nyt kuulostaa hassulta puhua aurinkosuojakertoimesta, ei mene pitkä aika, kun taas sille on konkreettista tarvetta täällä pohjoisellakin pallonpuoliskolla.

Essencen kosteuttavasta pohjustajasta kerrotaan seuraavasti:

Täydellinen pohjustustuote pitkäkestoiseen ja virheettömään meikkiin. Aurinkosuojakerroin 20 suojaa ihoa UV-säteiltä, ja vitamiinikompleksi kosteuttaa ja ravitsee. Samaan aikaan ihohuokoset näyttävät pienemmiltä ja iho on valmis meikkivoiteen ja muun värikosmetiikan levittämiseen. Käytännöllisen tippapullon ansiosta lasipakkaukseen pakattua pohjustustuotetta on helppo annostella juuri oikea määrä. Kevyt koostumus tuntuu miellyttävältä iholla.

Koska kyseessä on todella edullinen tuote, ei kannata odottaa suuria tuotteen pakkaukselta. Pipetti ei toimi moitteettomasti, mutta tähän asti olen muutaman yrityksen jälkeen viimeistään saanut sen avulla annosteltua pohjustajaa. Pullossa ei ole tiivistettä, jota toiset ”niistäjäksi” kutsuvat. Siksi pipetin varteen tarttunut tuote saattaa helposti sotkea pullonsuun, kun pipettiä laittaa takaisin pulloon. Mutta tarkalla sihdillä osumatarkkuus paranee, eikä sotkua synny. Pipetti on myös melko lyhyt, joten tuotteen huventuessa pohjalle, epäilen, että pipetillä ei saa kaikkea tuotetta ulos. Luultavasti lopussa joudun turvautumaan kippaustekniikkaan ja vähän kopauttelemaan pullonpohjaa.

Siinä mielessä tuubi olisi ollut parempi pakkausmuoto tähän lasiseen pipettipulloon verrattuna. Mutta toki lasinen pullo ja pipetti tuovat välittömästi fiiliksen ylellisyydestä, vaikka todellisuudessa ylellisyys on vähän kaukana, kun pakkaus ei ole aivan loppuun asti suunniteltu. Mutta sitä sattuu kalliimmillekin merkeille. Tällaisen edullisen kohdalla on helpompaa sivuuttaa tällaiset hutiloinnit.

Primerin koostumus on hieman maitomainen ja sävyltään hennon vaaleanpunaista. Tuoksu on taatusti monille tuttu, sillä tässä primerissa on hieman samanlainen tuoksu kuin Nivean klassikkovoiteessa.

Essencen kosteuttava pohjustaja levittyy helposti ja tuntuu hyvin riittoisalta. Yllättävän pieni tippa riittää koko kasvoille, jos pohjalla on kosteuttavat tuotteet ja kosteusvoide. Olen kokeillut tätä Essencen pohjustajaa myös niin, etten ole käyttänyt erillistä kosteusvoidetta. Yllättävän hyvin toimii niinkin hätätapauksissa.

Primeri imeytyy iholle kuin kosteusvoide. Se jättää pehmeän pinnan, joka tuntuu aavistuksen tasaisemmalta ja näyttää vähän heleämmältä, mutta ilman mitään hohteita. Mitä runsaammin primeria annostelee, sitä nahkeamman lopputuloksen saat. Essence Hydrating + Perfecting Primer antaa hyvän tartuntapinnan kaikille meikkipohjakoostumuksille, jopa puuteriselle meikkipohjalle.

Essence Hydrating + Perfecting Primer antaa iholle kosteutta ja mukavasti tasoittaa sitä. Kuvassa kämmenselkäni yläosassa ei ole pohjustajaa, mutta alaosassa on. Raja menee jossain etu- ja keskisormen rystysten välissä. Olen käytössä huomannut, että Essence Hydrating + Perfecting Primer estää meikkipohjaa kuivahtamasta, mutta kiinnittää sen nopeammin. En ole huomannut, että meikkipohjan kestävyys olisi pohjustajan myötä parantunut, mutta huomaan pohjustajan tuovan kivan kostean nahkeuden ja hieman tasoittavuutta. Ihohuokosia tuote ei mielestäni häivytä, ainakaan niin merkittävästi, että siitä voisin mainita.

Aika pieni pullo, mutta yllättävän riittoisaa. Mutta toisaalta, hintakaan ei ole päätä huimaava. Essence Hydrating + Perfecting Primer maksaa 4,69 € / 15 ml.  Tavallisesti primerit ovat 30 ml:n pakkauksissa, joten vaikka hinnan tuplaisi, ei se ole korkea. Positiivinen yllätys, että näin kivan kosteuttavan primerin saa alle 5 eurolla.

Essence Hydrating + Perfecting Primeria myydään mahdollisesti Citymarketeissa ja Tokmanneilla. Olen kuullut, että on niin liikekohtaista, minkälaisella tuotevalikoimalla Essence on myynnissä.

Voit myös tilata Essencen primerin *Lykon verkkokaupasta. Itse suosin verkkokauppoja Essencen kohdalla, sillä siten varmistun, ettei kukaan ole avannut tuotetta ennen minua. Essencen tuotteissa ei meinaan ole sinettiä.

Oletko sattumoisin ehtinyt jo kokeilemaan tämän Essencen pohjustajan? Mitä mieltä olit?

Lue myös

X