Glitz & Glam

Tuotevinkki takkuisille ja kesän kuivattamille hiuksille

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Kesä on todella ihanaa aikaa, kun on valoa ja välillä myös lämpöäkin. On paljon energisempi ja iloisempi kuin talviaikana – näin ainakin minulla menee vuodesta toiseen.

Kesässäkin on omat nurjat puolensa, kuten runsaampi UV-säteily ja säteiden aiheuttama kemiallinen reaktio hiuksissa – eli hapettuminen. Kesällä hiukset helposti vaalentuvat, koska niissä tapahtuu voimakkaampi luontainen hapettumisprosessi – väripigmentit pelkistyvät eli hiusten väri vaalenee. Kyseessä on luonnollinen hiusten vaalennusprosessi, mutta vain paljon vähemmän vaalentavana ja hiusta rasittavana kuin värinpoistoaineella toteutettuna.

Näin loppukesästä huomaa hiusten latvoissa kesän rasitukset, kun hiukset takkuuntuvat pesun jälkeen huomattavasti enemmän. Pitkien hiusten latvat ovat ”nähneet” jo monta kesää ja olleet muutenkin tyveä pidempään mekaanisessa rasituksessa. Kun kesällä UV-säteet ovat nopeuttaneet happiatomien tekemää prosessia, alkaa hiukset tuntua selkeästi huonokuntoisemmilta ja ne takkuuntuvat sen seurauksena pahemmin.

Kun olin viimeksi kampaajalla noin kuukausi sitten, kampaajani selvitti hiuksiani tyven vaalennuksen ja sävytyksen jälkeisen pesun jälkeen käyttämällä apunaan huikeaa hiusöljyä.

Kiinnostuin tuosta hiuksia niin hyvin selvittävästä tuotteesta, koska onhan hiuslaatuni aina ollut takkuuntuva. Sakset ovat tehokkain, mutta tämä *Goldwell Kerasilk Color Brilliance Perfector on vinkiksi teille, jotka ette haluaa leikkauttaa kaikkea pituutta pois kerralla.

Ostin ensimmäistä kertaa tämän hiusöljyn/-seerumin, mutta tuotelinja ei ole minulle uusi tuttavuus, sillä olen käyttänyt jo kolme pulloa Goldwell Kerasilk -sarjan föönaussuihketta, jota suitsutin viime syksynä tästä linkistä löytyvässä postauksessa.

Pumppupulloon pakattu Brilliance Perfector silottaa hiuksen pintaa, joka on vaurioitunut. Kuivan ja vaurioituneen hiuksen hiussuomut ovat aukinaiset, joten hius takkuuntuu helposti ja on kuiva, koska kosteus haihtuu hiuksista.

Goldwell Kerasilk Color -sarjan hiusöljy antaa hiuksen pintaa silottavan suojan, jolloin hius on helpompi selvittää ja kosteuskin lukittuu vähän paremmin hiukseen. Hiuksista tulee helpommat käsitellä ja niin ihanan pehmeät sekä kiiltävät! Huikeaa, miten vaalennettukin hius voi näyttää niin kiiltävältä.

Öljy on hyvin ohutta, joten käyttäisin itse tästä nimitystä hiusseerumi. Koostumus nimittäin muistuttaa enemmän vesimäistä seerumia. Juuri ohuen koostumuksensa vuoksi tuote on todella helppo levittää hiuksiin, ja se imeytyy nopeasti tekemään ”taikojaan” takkuisille sekä hamppuisille hiuksille.

Hiusöljyssä on käytetty keratiinia ja tamanu-öljyä, jotka antavat hiukselle ulkoista vahvistusta. Tuote sisältää myös UV-suojan ja lämpösuojan, mutta niitä en pidä tuotteen tärkeimpinä funktioina.

Hiusöljyjä aina annostellaan pieniä määriä, mutta tämän kanssa kannattaa olla varovainen. Brilliance Perfector ei tee lähmäistä tai öljyisen tahmeaksi hiuksia, mutta se voi tehdä liiallisella annostelulla liian liukkaat hiukset.

Omille hiuksilleni käytän 1-2 varovaista painallusta. Tyttäreni hiuksille neuvoin käyttämään vain yhden pienen painalluksen, kun hän kerran taisteli omia takkuja hiuksistaan. Kun hän kokeili tätä Goldwellin mahtavaa hiusöljyä, hänkin piti tuotteen tehokkaasta avusta hiusten selvittämiseen.

Olen käyttänyt lukuisia hiusöljyjä, mutta nyt kohdalleni osui kaikista paras selvittämään takkuja! Brilliance Perfector ei tunnu niinkään hiuksia ”ravitsevilta”, mutta ehdottomasti paras silottaja ja apulainen takkujen selvittämiseen.

Jos olet pitkähiuksinen takkutukka, ja haluatkin pysyä pitkähiuksisena, suosittelen hankkimaan tämän! Sen lisäksi, että takkujen selvittäminen muuttuu helpommaksi, myös hiusten kunto tulee parantumaan pitkässä juoksussa. Mitä vähemmän hiukseen kohdistuu mekaanista rasitusta – jota muuten hiusten harjaus on – sitä vähemmän tapahtuu hiusten katkeilua. Kun hiuksia katkeilee vähemmän, ne myös pääsevät kasvamaan pidemmiksi.

Toki lyhyissäkin hiuksissa on pahasti takkuuntumista, mutta ehkä näkisin tämän tuotteen optimaalisimmaksi pitkille ja puolipitkille hiuksille.

Goldwell Kerasilk Color Brilliance Perfector -hiusöljyä myydään tietyissä kampaamoissa, kuten Kouvolassa Lehtomäen Hius- ja Kauneuspisteellä.

Tai voit tilata Goldwell Kerasilk Color Brilliance Perfector -hiusöljyn esimerkiksi *Lookfantasticilta.

Hyödynnä alennuskoodi! Jos tilaat hiusöljyn Lookfantasticilta, niin hyödynnä lukijoilleni tarkoitettu alennuskoodi. Koodilla GGLF saat 20 % alennusta Goldwellin hiusöljystä sekä monista muista tuotteista, joita löydät *tämän linkin takaa. Alennuskoodi on voimassa vuoden 2020 loppuun asti. Koodi ei päde Beauty Boxeihin.

Oletko sinäkin kokeillut tätä selvittävää hiusöljyä?

Lue myös:

Kosteutta kesän kuivattamille hiuksille

Tarvitseeko hius UV-suojaa?

Pesetkö hiuksesi oikein? Näin syntyy vähemmän takkuja hiustenpesussa

Pitkien hiusten lämpösuoja föönaukseen

5 parasta hiusöljyä

X