Glitz & Glam

Kosteutta kesän kuivattamille hiuksille – neljä hoitoainetta esittelyssä

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Mikä kesä! Viime kesänä ei aurinkohattua tarvittu – sadetakkia ja sateenvarjoa kylläkin! Tänä kesänä sitten onkin toinen meininki. Aurinko porottaa ja on pitkästä aikaa kunnon kesä. Tykkäsit tai et lämmöstä ja auringosta, hiuksille tällaiset kesät ovat rankkoja. Mitä käsitellympi hius, sitä helpommin kesän vaikutukset hiuksissa näkyvät ja tuntuvat. Huomasin hiusteni latvojen olevan kuivemmat, vaikka kuinka ilma on välillä ollut tukahduttavan kostea. Vähän jännittää, mitä Turkissa käynti tekee hiuksilleni. Meinaan mennä kampaajalleni heti reissusta palattuani.

Kesällä hiukseen kohdistuu enemmän happivaurioita kuin talvella. Hius altistuu happivaurioille kaiken aikaa, mutta kesällä normaalia enemmän, aurinkoisena päivänä kaikista eniten. Happivaurio vastaa samaa kuin vetyperoksidilla tehty vaalennus – erotuksena toki paljon lievempi ja hitaampi vaurioituminen. Tästä syystä esimerkiksi värjäämätön hius on hyvin usein latvasta vaaleampi kuin tyvestä. Päälliosan hiukset ovat kanssa vaaleammat kuin alla olevat hiukset. Syynä tähän on kovempi altistuminen UV-säteille, joka taas synnyttää happiradikaaleja. Tapahtuu kemiallinen reaktio hiuksessa. Pitkissä hiuksissa latva on ”elänyt” monta kesää, päällä olevat hiukset taas joutuvat kovemmalle altistukselle. Kansankielessä puhumme auringon aiheuttamista vaurioista hiuksissa, vaikka se ei aivan suoranaisesti niin mene. Jos tuo aihe kiinnostaa, niin kurkkaa vanhaan postaukseeni, jossa kerron aiheesta enemmän.

Kun hius vaurioituu, se alkaa menettää kosteutta. Mitä vaurioituneempi hius on, sitä kuivempi se on. Siksi suosin kosteuttavia hiustuotteita. Hiusten pesua ei tarvitse vältellä, sillä sitä vettä ja kosteutta se kuiva hius tarvitsee. Sen sijaan kannattaa katsoa, että kannattaako hiuksia pestä liian emäksisellä shampoolla ja kuivata föönillä. Vesi ja hoitoaineet sitä vastoin auttavat kuivuutta vastaan. Eivät poista ongelmaa, sillä vaurioitunut hius ei muutu vaurioittumattomaksi. Mutta kosteuspitoisuutta lisäämällä, saa hiuksesta miellyttävämmän tuntuisen ja kestävämmän. Ei sitten aivan murene latvat loppukesästä.

Esittelen nyt hyviä hiustenhoitotuotteita kuiville hiuksille. Sain valita Bangerheadin valikoimasta itselleni mieluisaa. Valitsin hiustuotteita, erityisesti kosteuttavia ja selvittäviä.

Schwarzkopf Professional BC Hyaluronic Moisure Kick Conditioner

Kosteuttava hoitoaine, jota olen käyttänyt joskus aikaisemminkin. Koostumus on melko ohut ja helposti hiuksiin levittyvä. Moisture Kick -hoitoaine tuntuu imeytyvän hiuksiini välittömästi. Ei jää silikonisena ja raskaana hiuksen pintaan. Selvittää hiusta, lisää kosteutta, mutta ei tee hiuksiani raskaiksi. Loistava perushoitoaine kaikille kuiville hiuksille.

Schwarzkopf Professional BC Hyaluronic Moisure Kick Spray Conditioner

Tämä on vanha luottotuotteeni jo vuosien takaa. Moisture Kick -hoitosuihke on vaihtanut pakkaustaan aika ajoin, mutta edelleen tuote kuuluu suosikkeihini. Ensimmäisen kerran ostin tätä vuosituhannen alussa. Pikkuserkkuni oli silloin parturi-kampaajana, joka suositteli vaalennuksen jälkeen. Halusin silloin sen ajan muotihiukset. Päältä vaalea, keskiväli oli punertava ja niskasta mustat. Ihan kamala, mutta siihen aikaan muodikas.

Tätä hoitosuihketta tulee ravistaa aina ennen käyttöä, sillä tuote on kaksifaasinen. Pullon sumutin on vaihdellut vuosien saatossa. Edelleen suihke annostelee aika hyvällä sumulla.

Moisture Kick -hoitosuihke antaa tehokkaasti kosteutta hiuksille. En tiedä onko silikonien määrää vähennetty, mutta enää suihke ei ole niin silikoniselta tuntuva. Joko määrää on vähennetty tai silikoneja vaihdettu keveämpiin.

Koostumusta on saatettu muuttaa, sillä hyaluronihappo mainitaan pakkauksen etiketissä. Hyaluronijohdannaisia sisältävät Moisture Kick -tuotteet soveltuvat normaaleille, kuiville sekä huokoisille hiuksille. Hyaluronihappo on yksi tehokkaimpia humektantteja, eli ainesosa, jolla on kyky imeä itseensä huomattava määrä vettä. Näin hyaluronihappo lisää ihon ja hiusten kosteuspitoisuutta.

Tätä parivaljakkoa suosittelen normaaleille ja kuiville hiuksille sekä huokoisille hiuksille. Todella kosteuttavia, mutta eivät hiuksia raskaaksi tekeviä. Keveät koostumukset, mutta paljon kosteutta.

L’Oréal Professionnel Nutrifier Conditioner

Jos silikonit ovat sinulle ehdoton ei, niin tämä hoitoaine! Kuiville hiuksille suunnattu Nutrifier -tuotesarja lanseerattiin pari vuotta sitten. Silikonittomasta koostumuksesta huolimatta, Nutrifier -hoitoaine on hiuksia selvittävä. Tätä suosittelen paksummille, karheammille sekä vaurioituneille hiuksille. Soveltuu myös normaaleille, jotka ovat kuivat ja vaurioituneet, mutta voi olla hennoille ja rasvoittuville hiuksille silikonittomuudestaan huolimatta vähän raskas. Kokeilemalla se selviää, että tykkääkö lopputuloksesta vai ei. Mitään ”lähmäistä” lopputulosta tämä ei tee, mutta on kuitenkin pehmentävä ja hiusta silottava.

Tätä en ollut aikaisemmin kokeillutkaan. Kiinnostukseni herätti tuotteen pakkauksen tekstit. Glyseriiniä ja kookosöljyä! Olen monet kerrat suitsutellut öljyjen voimaan hiusten hoidossa. Omat hiukseni ainakin tykkäävät öljyjä sisältävistä hoitoaineista. Ne pehmentävät kovaa ja kuivaa hiusta sekä antavat kiiltoa. Lisäksi tässä hoitoaineessa on glyseriiniä, joka on kanssa humektantti, eli kosteutta itseensä sitova. Hyvin paljon käytetty hiustuotteissa sekä ihonhoitotuotteissa.

Minä oikeasti hyvin harvoin tykästyn silikonittomaan hoitoaineeseen. Tästä tykkään todella paljon!

Matrix Total Results Color Obsessed Miracle Treat Lotion Spray

Sitten todella monitehoinen hiuksiin jätettävä hoitosuihke. Sen lisäksi, että Miracle Treat Lotion -suihke kosteuttaa, se selvittää hiuksia sekä estää sitä kautta niitä katkeilemasta. Hiukset saavat hyvän suojan rasitusta vastaan. Siksi pidän tästä tuotteesta erityisen paljon silloin kun kiharran hiuksiani raudalla. Hius ei ole niin kova ja muutu tikkuiseksi, vaan pitää joustavuutensa kuumakäsittelystä huolimatta.

Suihke on todella silottava, joten se poistaa pörröisyyttä. Miracle Treat Lotion on kuitenkin melko raskas suihke. Ensimmäisellä käyttökerralla annostelin aivan liikaa. Hups! Suihkemekanismi ei annostele hienolla sumulla, vaan vähän pistemäisesti, mutta se on tässä tapauksessa vain hyvä puoli. Saan suihkeen paikallisemmin latvoihin. Hieno sumu leviäisi enemmän pituuksille, joille tämä suihke on vähän raskas minun hiuksillani.

Nämä kaksi soveltuvat hyvin yhteen. Huuhdeltava hoitoaine on silikoniton, kun taas hiuksiin jätettävässä on silikonia runsaasti. Hyvä pari paksuille, karheille hiuksille. Mutta siitä huolimatta normaalit kuivat ja vaurioituneet takkuhiukset saattavat tykätä, kuten minun hiukseni ja minun mieltymykseni lopputuloksesta.

Käytit sitten yhdessä tai erikseen, näillä hiustuotteilla lisää kosteutta hiuksiin. Olen tehnyt myös niin, että olen shampoon jälkeen käyttänyt silikonitonta L’Oréal Professionnel Nutrifier Conditioner -hoitoainetta. Antanut sen ensin vaikuttaa ja huuhdellut huolimattomasti pois. Sen jälkeen levittänyt hiuksiin keveämmän Schwarzkopf Professional BC Hyaluronic Moisure Kick Conditioner -hoitoaineen. Suihkun jälkeen sitten suihkuttanut puolikuiviin hiuksiin Schwarzkopf Professional BC Hyaluronic Moisure Kick Spray Conditioner jätettävää hoitoainetta. Matrix Total Results Color Obsessed Miracle Treat Lotion Spray näiden jälkeen on minun hiuksilleni liikaa. Sitä suihkauttelen, jos käytän vain yhtä huuhdeltavaa hoitoainetta ja varsinkin silloin kun käytän muotoilurautaa hiuksilleni.

Bangerheadilla on todella hyvät alet parhaillaan – varsinkin kahdella esittelemälläni tuotteella.

Matrix Total Results Color Obsessed Miracle Treat Lotion Spray* maksaa vain 5,94 € / 150 ml.
L’Oréal Professionnel Nutrifier Conditioner* maksaa 10,14 € / 200 ml.
Schwarzkopf Professional BC Hyaluronic Moisure Kick Conditioner* ei ole yhtä hyvässä alennuksessa, 19,95 € / 200 ml.
Schwarzkopf Professional BC Hyaluronic Moisure Kick Spray Conditioner* on hinnaltaan sama, eli 19,95 € / 200 ml.

Kesähatut ja huivit ovat hyviä suojaamaan hiuksia näin kesäisin. Niitäkin kannattaa käyttää!

Lue myös

X