Glitz & Glam

Volyymia hiuksiin

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tänään esittelen minun kolme volyymia antavaa tuotetta, jotka ovat eri valmistajilta, mutta tuotteina hyvin samanlaisia.

Tänä päivänä hennoille, ohuille ja latteille hiuksille löytyy jos jonkinlaista tuotetta, joilla saada tuuheutta, käsiteltävyyttä ja runsautta hiuksiin. Volyymia ja kohotusta antavia tuotteita löytyy puutereina, vaahtoina, voiteina, suihkeina, geeleinä, seerumeina jne. Kaikkein parhaimman ja pitävimmän pidon tyveen saa hiuspuutereilla, mutta kaikki eivät pidä siitä miltä puuteri saa hiukset tuntumaan. Itse hehkutan täysin puuterien nimeen, mutta onneksi löytyy kyllä vaihtoehtoisiakin tuotteita, joilla saa runsautta, kohotusta ja käsiteltävyyttä hiuksiin puutereita inhoaville.
Omat hiukseni ovat normaalin ja ohuen välimaastosta ja ne ovat liukkaat. Hiuksia on erittäin paljon, mutta saadakseni niiden paljouden näkymään, joudun käyttämään vippaskonsteja.

KMS California Add Volume

Kuten kuvastakin näkyy, niin on ollut aika ahkerassa käytössä. 😀 Enää pieni liru pohjalla. Olen tästä KMS Californian Add Volume -suihkeesta kertonut lyhyesti aiemminkin, mutta ajattelin liittää sen uudestaan tähän juttuun, koska esittelen pari muutakin hieman vastaavaa tuotetta.

Add Volume -suihke on vihreää geelimäistä, joka suihkutetaan kosteisiin hiuksiin (ei märkiin, vaan kosteisiin!). Suihke sisältää lämpösuojan, joten ennen föönausta ei tarvitse erillistä lämpösuojaa. Pito Add Volume -suihkeella on 2, eli keskivahva (medium) pito.

Olen huomannut, että KMS Californian Add Volume -suihke toimii parhaiten suihkuttamalla kosteisiin hiuksiin ja sen jälkeen föönaus. Hiuksiin tulee kevyttä tukea ja jämäkkyyttä. Omista hiuksistani tulee siloisat, mutta silti hiukset tuntuvat paksummilta, kuin muotovaahdolla ja jollakin muotoilusuihkeella. Suosin tätä suihketta, jos haluan pitää hiukseni auki. En ole huomannut Add Volumen karheuttavan hiuksia, kuten volyymia antavat tuotteet yleensä tekevät.

Pullon koko on 200 ml ja suositushinta 29,00 euroa. KMS Californian tuotteita ei löydy ihan kaikkialta. Jonkun verran parturi-kampaamoja myy näitä mahtavia hiustenhoito ja -muotoilutuotteita. Kouvolassa ainakin myy Lehtomäen Hius- ja Kauneuspiste.

Goldwell Style Sign Jelly Boost

Kuten näkyy, niin tätäkin volyymisuihketta on tullut käytettyä. Jelly Boost on sinistä geelimäistä suihketta, jota suihkutetaan kosteisiin hiuksiin. Suihkeessa on lämpö- ja värisuoja, joten erillistä lämpösuojaa ei föönaukseen tarvitse.

Goldwellin Jelly Boost on minusta parhaimmillaan hiusten luonnolliseen kuivatukseen, sillä silloin se tekee hiuksista tukevamman ja jämäkämmän tuntuiset. Itseasiassa Jelly Boost on tarkoitettu pääasiassa lyhyille/voimakkaasti kerroksittain leikatuille hiuksille, luonnolliseen kuivatukseen. Toki olen käyttänyt suihketta föönaukseenkin, mutta huomasin, että tuolloin tulos ei ollut yhtä pitävän ja jämäkän tuntuinen, kuin oli luonnollisesti kuivaessa.
Suosittelisin lyhyille ja/tai kerroksittain leikatuille hiuksille, joihin halutaan volyymia ja tukea. Jelly Boost karhentaa sopivasti hiusta, kun sen antaa kuivua hiuksissa vapaasti. Hiuksista tulee helposti käsiteltävät ja helposti kohotettavat.

Jelly Boost -suihkeen pito voimakkuus on 3, eli keskivahvapito. Pullon koko on 150 ml ja hinta esim. Sokoksella on 18,20 euroa. Goldwellin tuotteita myydään lähes kaikissa parturi-kampaamoissa, Sokoksilla ja Hairstorella.

Schwarzkopf OSIS+ Body Me Volume

Body Me Volume on seerumi, kirkas ja hieman hyytelömäinen seerumi. Seerumia levitetään pieni määrä kosteisiin hiuksiin ja föönataan. Body Me Volume -seerumi sisältää lämpösuojan.

Huomasin, että seerumi silottaa hiuksen pintaa, mutta kuitenkin tuuheuttaa ja jämäköittää sitä. Hiuksiin saa hieman käsiteltävyyttä, mutta hiukset eivät kuitenkaan ole aivan tärkätyt ja tönköt. Suosittelisin tätä Body Me Volume -seerumia ohuille, hennoille ja aavistuksen karheammille hiuksille, sillä seerumi ei karhenna voimakkaasti hiuksia ja sillä saa volyymia, mutta aavistuksen siloisuuttakin.

Body Me Volume -seerumin pito voimakkuus on 2, eli keskivahva (medium). Pullon koko on 50 ml, mutta tuote on riittoisa. Hintaa seerumilla esim. Sokoksella on 9,90 euroa, mutta itse ostin tämän seerumin 1 eurolla Hairstorelta, koska olivat tarjouksessa. 😉 Osis+ -tuotteita myy hyvin monet parturi-kampaamot, Sokokset ja Hairstore.

Koska Body Me Volume on läpinäkymättömässä pullossa, niin otin kuvan seerumista kämmenelläni.

Loppuun haluan huomauttaa, että kenenkään ei kannata odottaa, että volyymia antavilla tuotteilla hiukset olisivat föönauksen jälkeen suoraan näin muhkeat…

… valitettavasti sellaista tuotetta ei ole vielä keksitty. 🙁 Volyymia antavat tuotteet helpottavat työstämään kampauksesta tuollaisen tai saavat tavallisen ponnarisi näyttämään paksummalta…

… kuten esim. tässä kuvassa Portia De Rossilla.

Eli mitään itsestään kampauksen tekevää taika-ainetta ei yksikään volyymia antava tuote ole, mutta niillä saa hieman runsauden tuntua, kohotusta ja rakennetta hiuksiin. Kun hiuksissa on jotakin volyymia antavaa tuotetta pohjalla, niin siihen on huomattavasti helpompi työstää runsaamman ja kohotetumman näköinen kampaus, kuin hiuksiin, jotka ovat liuhuvat ja liukkaat. Omat hiukset ovat kamalat ilman minkäänlaista muotoilutuotetta, sillä ne roikkuvat päätä myöten ja ovat liukkaat. Saan hiuksiin käsiteltävyyttä muotoilutuotteilla ja en osaisi elää ilman niitä. Minun omat arjen ja juhlankin pelastukset ovat eri käyttötarkoituksiin hankitut muotoilutuotteet.

Iskelmä.fi -sivuilla on hauska juttu, missä on Älä pilaa hiuksiasi – vältä nämä kymmenen mokaa. Erityisesti kohta 1. ja 4. taitaa olla tyypillisimmät. Siihen kohtaan 4. on kyllä hyviä ratkaisuja oikeilla tuotteilla ja hyvä parturi-kampaaja kyllä tiedustelee asiakkaansa halukkuuden hiustensalaittoon ja neuvoo hyvät tuotteet, joilla säästää aikaa ja hermoja. ;D

Kuinka moni muu hakee runsautta kampaukseensa purkista? Mikä on teidän volyymia antava tuotteenne?

X