Glitz & Glam

Älä vietä päivää varjoissa, vaan suojaa ihosi ja astu aurinkoon!

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Tuote saatu PR-toimistolta

Kieltämättä nyt on vähän aurinkosuojiin painottuvia postauksia, mutta kuitenkin niin ajankohtaisia. Kautta aikain on puhuttu aurinkosuojan tärkeydestä, mutta vasta vuosien, vuosikymmenien puhumisen jälkeen aletaan niiden tärkeys ottaa vakavissaan.

Juuri kun olin julkaissut 5 parasta päivävoidetta aurinkosuojakertoimella -postauksen, sain PR-toimistolta lähetyksen, josta löytyi tämä Eucerinin hyaluronihappoa sisältävä päivävoide. Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity Day Cream SPF 30 on uusi tuote. Hyaluronic Filler -voiteita löytyy erilaisia, mutta aikaisemmin aurinkosuojakertoimellisen päivävoiteen SPF oli vain 15, nyt tässä uudessa se on 30.

Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity Day Cream SPF 30 sisältää kahden tyyppistä hyaluronihappoa, jotka kosteuttavat ihoa pinnasta ja syvemmältä. Pienimolekyylinen hyaluronihappo kosteuttaa ihoa syvemmältä ja suurimolekyylinen jää kosteuttamaan ihoa pinnalta. Yhdessä nämä kaksi hyaluronihappokoostumusta auttavat ihoa säilyttämään kosteustasapainoa ja nuorekkuutta. Lisäksi tämä Hyaluronic Filler + Elasticity -voide parantaa ihon elastisuutta, sillä sen sisältämä arktiinin kerrotaan tehostavan ihon luonnollista kollageenin uusiutumisprosessia.

INCI-lista:

Aqua, Glycerin, C12-15 Alkyl Benzoate, Alcohol Denat, Butyl Methoxydibenzoylmethane*, Butylene Glycol Dicaprylate-Dicaprate, Ethylhexyl Salicylate*, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine*, Cetearyl Alcohol, Dibutyl Adipate, Ethylhexyl Triazone*, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid*, Tapioca Starch, Sodium Hyaluronate, Glyceryl Stearate, Sodium Stearoyl Glutamate, Glycyrrhiza Inflata Root Extract, Glycyrrhizinsyra, Xanthan Gum, Acrylates-C10-30-Alkyl-Acrylate-Crosspolymer, Carbomer, Trisodium EDTA, Sodium Chloride, Dimethicone, Ethylhexylglycerin   Phenoxyethanol, Sodium Hydroxide, BHT, Parfum.

*UV-säteitä absorboiva ainesosa eli UV-suodatin

Mutta sitten se tärkein, eli päivävoiteen koostumus. Haluan, että aurinkosuojakertoimellinen päivävoide on riittävän keveä, koska päivisin tulee käytettyä meikkiä. Jos meikin alle käyttää liian raskasta voidetta, meikkipohja saattaa näyttää hyvin epäsiistiltä ja olo on tunkkainen, suorastaan likainen. Siksi rakastan päivävoiteita, joissa on ihanan keveä ja kosteuttava koostumus, mutta silti riittävän korkea suojakerroin auringon haitallisia UV-säteitä vastaan.

UV-säteet aiheuttavat pahimmillaan ihosyöpää, mutta sen lisäksi ne vanhentavat ihoa sekä aiheuttavat toisille erilaisia ei-toivottuja pigmenttimuutoksia. Minullekin on ilmaantunut pari maksaläiskää about 3 vuotta sitten. Ne tummenevat aina kesäisin, mutta niiden tummentumista voi vähentää käyttämällä tunnollisesti aurinkosuojakertoimellisia tuotteita kasvoilla aamusta iltaan. Voin kokemuksesta kertoa, että ikkunoistakin tulviva valo saa maksaläiskät näkymään selkeämmin, vaikka muuten ulkona ollessaan käyttäisi suojakertoimellisia tuotteita. Siksi suojakerroin olisi hyvä olla kasvoilla jo aamusta.

Eucerinin hyaluronihappoa sisältävä, aurinkosuojakertoimellinen päivävoide imeytyy iholle kuin unelma. Ihosta jää ihastuttavan raikas ja kosteutettu. Iholle ei jää ollenkaan tahmaista tai rasvaista tunnetta, joka on todellakin mahtava asia kesäaikana meikkaamisen kannalta.

Voiteessa on mieto tuoksu, joka minua miellyttää. Tuoksu kuitenkin haihtuu aina nopeasti, joten se ei jää ikävästi leijumaan koko päiväksi.

En voi kuin tykätä tästä 25 ikävuodesta ylöspäin suositellusta päivävoiteesta. Kun oma ihoni on kesäisin vähän rasvoittuvaisuuteen taipuvaisempi, mutta haluan silti runsaasti kosteutta iholleni, niin tämä päivävoide on ihan mahtava sen hyvän suojakertoimen vuoksi. Voide suojaa todella hyvin aurinkoihottumalta, sillä dekoltee on sellainen alue, mihin ilman suojaa saan ihottumaa. Eipä ole auringonpaisteisen kävelylenkinkään jälkeen tullut ihottumaa, jos olen muistanut levittää Eucerinin päivävoiteen dekolteelle asti.

Ainut miinus, mitä keksin päivävoiteesta, on sen pakkaus. Purkit ovat aina vähän epäkäytännöllisiä ja eivät niin hygieenisiä kuin tuubit ja pumppupullot. Lisäksi purkki on aina vähän kömpelö kuljettaa mukana reissuissa. Tykkään tuubeista ja pumppupulloista myös sen vuoksi, ettei tuote pääse hapettumaan yhtä helposti kuin purkkin pakattu. Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity Day Cream SPF 30 säilyy kuitenkin avattuna 12 kk, mutta päivittäisessä käytössä se riittää noin 1,5-2 kk.

Tiesithän, että aurinkosuojakertoimellista voidetta tulisi annostella kasvoille 1 ml, jotta suoja olisi mahdollisimman tehokas. Mutta harvemmin niin paljon tulee annosteltua, joten voide voi hyvinkin riittää jopa pari kuukautta. Periaatteessa kuitenkin tällainen 30 ml:n pakkaus tulisi kulua kuukaudessa, jos sitä on annostellut ideaalin määrän päivittäin.

Tätä uutuutta löytyy jo nyt joistakin apteekeista ja apteekkiverkkokaupoista. Hinnaltaan Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity Day Cream SPF 30 on noin 40,00-45,00 € / 30 ml. Ei mikään edullisimmasta päästä oleva, mutta todellakin koen hintansa väärtiksi ominaisuuksiltaan.

Mitä muuten olette puuhanneet näinä ihanan aurinkoisina päivinä? Minä olen tehnyt lähinnä töitä, töitä ja töitä, mutta iltapäivisin tai alkuillasta olen käynyt lenkkeilemässä ja myöhemmin illasta sitten pulahtanut lämpimään paljuun ennen nukkumaanmenoa. Kesälomaa tässä odotellessa. Pidän juhannuksen jälkeen viikon lomaa, mutta pidempi loma odottelee vasta heinäkuun lopusta elokuun loppupuoliskolle.

Odotin tästä kesästä kylmää ja sateista, kun viime talvi oli niin leuto ja sateinen. Ajattelin, että tulee samanlainen kesä kuin viime talvi oli. Voi, kunpa olisin ollut väärässä, haluan olla väärässä epäilykseni suhteen!

Mitä sinä veikkaat, tuleeko tästä kesästä uusi kesä 2018?

Lue myös

X